Pejzažna arhitektura

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Konsultacija
Kombinujući moderne tehnologije sa proverenim staromodnim baštovanskim tehnikama, radimo zajedno sa Vama da obezbedimo najbolje od Vaše idealne bašte. Naši inicijalni predlozi se uvek detaljno razmatraju sa Vama kako bismo bili sigurni da smo na pravom putu. Ovo često rezultira u konstruktivnoj povratnoj informaciji, omogućavajući nas da postignemo veću jasnoću i satisfakciju sa finalnim crtežima, i najzad samom baštom. Na kraju krajeva, naš posao nije da Vam nametnemo naše ideje, već pomoć u stvaranju savšenog, živog dodatka u Vašem životu. Konsultantske posete – saveti za sve aspekte pejzažne arhitekture i sađenja biljaka Provera zdravlja bašte Rešavanje konkretnih problema

image025.jpg
Informativni saveti i predlozi za osvetljenje, skulpture, dekorativne žardinjere i dr…

Procena potrebe održavanja Vaše bašte i napismen režim

održavanja sa naglaskom na program trajnog održavanja i
podmlađivanja

Plan sađenja bilja

Konstrukcioni detalji, plan izvođenja radova

Sve konsultantske posete (saveti, provere zdravlja, itd…) uključuju šetnju kroz baštu uz razgovor sa Vama. One izdvajaju postojeće ili moguće buduće probleme sa planiranjem kao i funkcionalnosti bašte. Ovo je propraćeno pismenim ili usmenim izveštajem i predlogom za sađenje ili promenu ambijenta koji bi poboljšali izgled i praktičnost Vaše bašte.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: eol
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Proces dizajna
Kompletna usluga dizajna za bašte svih veličina odražavajući

različite stilove, od tradicionalnog do savremenog
Plan dizajna

Vizuelne skice

Kompletan proces dizajna se sastoji od nekoliko koraka i svaki od njih je detaljno opisan:
image027.jpg
Prva poseta lokacije i konsultacija
Ovo je prilika za obe strane da se sastanu i prodiskutuju o mogućnostima u projektovanju bašte. Ovo uključuje obilazak terena, razgovor o nekoliko ideja i mnoštvo pitanja od obe partije. Potom se organizuje sastanak sa nekim od naših dizajnera da se razrade Vaše ideje i zahtevi po pitanju korišćenja bašte. U toku sastanka, dizajner će Vam predočiti proces dizajna i pokazati Vam neke od već završenih dizajna za prethodne klijente.
image029.jpg
Iskoristite najviše od prve posete i konsultacije tako što ćete pripremiti Vašu listu želja pre posete. Možete navesti želje svih Vaših ukućana – kako bi želeli da bašta izgleda i kako bi želeli da je koriste. Uključite i spisak šta volite a šta ne u vezi materijala, detalja, biljaka... Navedite uobičajene stvari kao što su deo za sedenje ili roštilj, kao i kakvu atmosferu, emociju, viziju... biste želeli da Vaša bašta ima. Razmislite i o budžetu kao i o vremenskom roku za izradu i da li ćete ga kasnije sami održavati ili ćete organizovati nekoga za to. trem pre i posle
image031.jpg
Informacije pružene prilikom prvog sastanka i pretećih razgovora će nam pomoći da skrojimo dizajn koji će obgrliti Vaše određene potrebe. Nakon toga ćemo Vam poslati pismeni predlog i po njegovom usvajanju, vraćamo se na teren za dodatne analize i ispitivanje pre početka. Pregled i analiza terena
Precizno i detaljno ispitivanje postojeće bašte je potrebno pre
image033.jpg
početka bilo kog dizajneskog posla. Ovo ispitivanje uzima o ubzir faktore kao što su prilaz, stil same kuće (zgrade), fasadne materijale, spoljne usluge, postojeći konstrukcioni pejzaž (zidane ograde, betonske žardinjere…), pogled, mikroklimu, promene u nivoima, zemlju, postojeće biljke… Sve ovo indicira poziciju lokacije, ukazuje na vremenske prilike, orjentaciju prostora, pozicije funkcionalnih površina (roštilj…), identifikuje problematične zone, itd. Kada se sve ovo izvrši, dizajner će izraditi Koncept Plan. Kod izričito velikih ili komplikovanih površina, neophodno je uraditi i profesionalno ispitivanje kvaliteta zemljišta. Ovo se dodatno naplaćuje i unapred dogovara sa klijentom.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Koncept plan
Koncept plan je skiciran u skladu sa Vašim potrebama i zahtevima dogovorenim prilikom prve konsultacije i na osnovu prikupljenih informacija nakon ispitivanja lokacije. Rado ćemo Vam dostaviti više predloga ukoliko je to potrebno. Koncept plan pokazuje predloženi izgled bašte i specifične materijale, završnice i stilove sađenja biljaka.
image035.jpg
Koncept plan ne sadrži dovoljno informacija da omogući čvrstu izgradnju bašte. Ovaj deo je obuhvaćen Konstrukcionim planom. Nakon završetka ćemo Vas kontaktirati da ugovorimo sledeći sastanak da ga prodiskutujemo. Njegova svrha je da vam mi predstavimo naše ideje i da se dogovorimo oko bilo kojih promena koje Vi želite da se izvrše. Tada ovo postaje osnova da budući detaljan dizajnerski rad. Baziran na ovom planu mi potom izrađujemo Master Plan.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Master plan ugaona pre i posle
image037.jpg
Master plan je detaljan dizajn vaše bašte, crtan u razmeri i u boji. Pokazuje čvrste pejzažne konfiguracije (zidane aleje, popločane staze, žardinjere...), površine, detalje i zone sađenja. Sadrži umetničke utiske i vizualno podražava konačan izgled kako biste imali uvid u konačan izgled Vaše bašte.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Konstrukcioni plan
Ovo je plan iz kojeg izvođač može proceniti trošak, plan, izgled i način izgradnje bašte. Konstrukcioni plan pokazuje sve što će se koristiti, izuzev biljaka. On pokazuje raspored i tip popločanih površina, staza, dimenzija stepenika, konstrukcione detalje za vodene elemente i druge baštenske strukture (pergole, garnirure za sedenje...). Plan ujedno i određuje materijale koji će se koristiti i njihove količine. Ovo je jedna od najintenzivnijih faza dizejnerskog posla, ali jednom kada se završi možemo da pređemo na konstrukciju.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Plan sađenja
Plan sađenja uzima u obzir mnoge različite faktore kao što su lokacija, klima i mikroklima, aspekt, orijentaciju, stanje zemljišta, itd. Nacrtan je u proporciji i prikazuje tačne lokacija biljaka. Sadrži i Listu biljaka sa njihovim botaničkim imenima i količinama. Plan seđenja se koristi za određivanje troškova, naručivanja i postavljanja biljaka. Kada smo Vas snabdeli sa kompletnim uslugom dizajna, uglavnom mi izaberemo biljke bez potrebe za zvaničnim Planom sađenja. Međutim, ukoliko želite, obezbedićemo Vam Plan sađenja i cena ovoga će se potvrditi na zahtev. Možemo da Vam dostavimo Plan sađenja za celu baštu ili samo deo nje, kao i za balkon ili terasu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
[h=3]IZVOĐENJE PROJEKTA [/h] Kada se dizajnerska dokumentacija usavrši na Vaše zadovoljstvo, možemo započeti realizaciju projekta. Mi ćemo organizovati konstrukcioni proces. Putem konsultacija i diskusija sa izvođačima mi vodimo računa da su radovi u skladu sa specifikacijama dizajna i da je projekat završen po najvišim profesionalnim standardima. Kada je konstrukcija završena, mi postojeću strukturu transformišemu u baštu putem sađenja . Nadzor
Nadgledanje i sprovođenje dizajna u korist klijenta za vreme konstruktorskih radova i sađenja

Rad sa izvođačima, zidarima, pejzažnim arhitektama i dobavljačima kako bi obezbedili završavanje projekta po najvišim profesionalnim standardima

Konstrukcija
Kompletna konstrukcija

Cpecifični konstrukcionalni detalji

Konstrukciona pejzažna gradnja

Strukture
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sađenje
Sađenje cele bašte ili pojedinih delova

Ideje za transformaciju i osveženje bordura u postojećim baštama

Saveti za strukturalno sađenje

Implementacija boja kroz celu godinu i sezonsko sađenje

Sprovođenje planova sađenja

Bašta bez biljaka je kao kuća bez nameštaja. Master plan ukazuje na stil sađenja koji će se koristiti. Sađenje može biti izvršeno bez zvaničnog plana da obezbedi: celogodišnju aktivnost
nivo održavanja koji će odgovarati Vašem životnom stilu
gustina sađenja i izbor uzoraka u skladu sa Vašim budžetom
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Kako se projekat privodi kraju, mi ćemo predložiti, nabaviti i usaditi biljke, koje su vrhunskog kvaliteta. Mi možemo i da Vam dizajniramo i obezbedimo sisteme navodnjava koji olakšavaju potrebno održavanje. Možda ste upravo završili sa izgradnjom Vaše bate i treba Vam neko da se postara o biljkama i sađenju. Nudimo i to kao odvojenu uslugu. PAZITE na to da mnogi izvođači imaju dobre zidarske veštine i to ne mora da obuhvata i veštine sađenja. Sađenje (i ostalo oko biljaka) mora biti urađeno propisno kako bi Vaše biljke mogle da počnu sa zdravim rastom na njihovim novim pozicijama. Takođe Vam možemo dostaviti i detaljan Režim Održavanja, koji navodi sve potrebne delatnosti u Vašoj bašti.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
[h=3]ODRŽAVANJE[/h] Jedan od najčešćih zahteva je za ‘nisko održavajućim’ šemama, ali ne postoji stvar kao što je ‘bez odršavajuća’ šema. Čak i betonsko dvorište povremeno treba čišćenje i možda povremeno prefarbavanje zidova. Baštovan Vam nudi, kao dodatnu uslugu, izradu režima održavanja skrojenu određenu za Vašu baštu. On ukazuje na sve potrebne baštenske poslove, mesec za mesec. Možete ga sami koristiti ili ga proslediti svom baštovanu za održavanje. Cela baštovanska godina je obeležena tako da možete održavati najbolji izgled Vaše bašte u godina koje dolaze.
Poboljšanja

Kontinualno održavanje

Raspored održavanja

Kontinualno održavanje i konsultacije kako se bašta razvija. Bašta je za život, sama je živa i stalno se menja. Sa obzirom da najčešće planovima trebaju godine da dostignu njihov pun potencijal, mi ostajemo u kontaktu sa Vama i pratimo razvoj bašte iz godine u godinu. Nakon par godina, možda ćete poželeti nešto da promeniti ili je dalje razvijate.
 
Natrag
Top