Pećkoj Patrijaršiji privremeno uključena struja

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Pećkoj Patrijaršiji privremeno uključena struja
06.09.2009. 15:12

Pećkoj Patrijaršiji privremeno je uključena električna energija, potvrđeno je u ovom manastiru koji se od 2006. godine nalazi na UNESKO-voj listi svetske kulturne baštine.

pecka-patrijarsija-x.jpg


Mati Anastasija izjavila je da je električna energija manastiru uključena preksinoć, da je to uključenje privremenog karaktera dok ne bude, kako je ukazala, pronađeno trajno rešenje za ovaj problem.
Bez električne energije na Kosovu i Metohiji od prošle nedelje su i dalje još dva manastira Srpske pravoslavne crkve, Gračanica i Devič.
Portparol Kosovske elektro korporacije Viktor Bužalja izjavio je ranije Tanjugu da će manastiri na Kosovu dobiti struju kada plate račune za utrošenu električnu energiju i potpišu ugovor sa KEK-om.
"Oklevaju da potpišu sporazum sa nama i plate račune. Struju će ponovo dobiti kada potpišu sporazum sa nama i kada plate račune", rekao je Bužalja koji nije hteo da navede o kolikom iznosu duga se radi.
Portparol KEK-a je naglasio da je, pored manastira na Kosovu, struja isključena i određenom broju džamija u regionu Prištine i da se trude da sve svoje potrošače tretiraju na isti način.

Izvor: Blic
 
Natrag
Top