Šta je novo?

Pčelari imaju najnižu učestalost obolijevanja od raka: Otrov im otapa naslage u krvnim žilama

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Kada male doze pčelinjeg otrova dolaze u krv, one će nadoknaditi manjak aminokiselina, i smanjiti nivo holesterola

 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Pčelari imaju najnižu učestalost raka svih zanimanja u svijetu. Ova činjenicu stručnjaci su priznali u jednom godišnjem izvješću u New Yorku još 1965. godine.

Dr. W. Schweisheimer, nekoliko godina kasnije također je rekao da su naučnici u Berlinu, u institutu za rak, izjavili da nisu susreli pčelara s rakom. Francuska studija o uzroku smrti kod 1.000 pčelara dokazuje samo jedan slučaj pčelara koji je umro od raka.
John Anderson, profesor pčelarstva, Univerzitet u Aberdeenu (Švedska), nedvosmisleno je izjavio:
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
– Držite pčele i jedite med, ako želite živjeti dugo. Pčelari žive duže nego iko drugi.

No, zašto pčelari manje obolijevaju od raka?!

Prvo, glavna komponenta pčelinjeg otrova je mellitin, koji ima snažno citotoksično i bakterijsko djelovanje. Mellitin u pčelinjem otrovu aktivira dvije glavne žlijezde – nadbubrežnu i hipofizu, koje počinju lučiti hormone koji imaju jak anti-upalni učinak. A, jasno je da raku, ali i mnogim drugim degenerativnim bolestima, često prethodi upala. Pčelinji otrov također potiče imunološki sistem.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Studije, također, kazuju da ništa ne potiče cirkulaciju krvi bolje nego pčelinji otrov, koji otapa naslage u krvnim žilama. Pčelinji otrov, još, sadrži i proteine i aminokiseline (18 od 20 obaveznih aminokiselina). Kada male doze pčelinjeg otrova dolaze u krv one će nadoknaditi manjak aminokiselina, tako aktivni hormoni i vitamini, smanjuju nivo holesterola i imaju pozitivan učinak na metabolizam…

Osim toga, ljekari poput Sigmunda Schmidta i Ernesta Contrerasa slažu se da se nešto nalazi i u polenu što je djelotvorno protiv raka.
 
Top