PC komponente ispod cjene?

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Mozda sam pogrijesio kategoriju ali sta je tu je , znaci zanima me gdje PC trgovine kupuju IT opremu da bi je prodavali i imali zarade. Mora postojati neka fora ili neku dobavljac za to bez obzira na kupljenu kolicinu robe. Znam da postoje kineski sopovi i da je na njima vjerovatno jeftinije sto se na kraju ispostavi da nije a na sve to ide i carina koja je previsoka.

Ovo me je uvjek zanimalo i postavio sam pitanje da ga zajedno probamo rijesiti !

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.225
Mozda sam pogrijesio kategoriju ali sta je tu je , znaci zanima me gdje PC trgovine kupuju IT opremu da bi je prodavali i imali zarade. Mora postojati neka fora ili neku dobavljac za to bez obzira na kupljenu kolicinu robe. Znam da postoje kineski sopovi i da je na njima vjerovatno jeftinije sto se na kraju ispostavi da nije a na sve to ide i carina koja je previsoka.

Ovo me je uvjek zanimalo i postavio sam pitanje da ga zajedno probamo rijesiti !

Znaš li šta je veleprodaja....

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Znam ali nije to rijesenje mog pitanja ,nece niko za svoju trgovinu od dobavljaca kupiti 10 graficki od 200KM kad mu da to proda treba 1 godina ako ne i vise. Kupice jednu eventualno dvije a na tu kolicinu nece dobit popust . Nema narod novca za takve stvari .

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.091
Iz tog razloga kod nas narucuju iz vecih radnji, koje uzimaju robu preko veleprodaje, ili od direktnih uvoznika, pa tako da u principu u mom gradu su cene vece za 10-30% nego u Beogradu jer skoro svi su druga-treca ruka :D. Otvaranjem predstavnistava neke vece firme, se iz istog razloga zatvori neka manja radnja... Naravno sve zavisi, mozda ukoliko ces redje narucivati robu, mozes i ti narucivati od uvoznika, redje iz razloga sto moras uzeti veci kolicinu, koja pokriva duzi period i nosi veci rizik da ce pojednine stvari pre zastariti nego sto ce se sve prodati :)

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
ehhe sve ja to otrpilike znam , ja sam iz bosne , trenutno trazim neke povoljne dobavljace koji stvare daju jeftinije nego inace.

U stranim zemljama se moze naci dosta jeftinije ali sve carina pokvari , mnogo sam citao o losim iskustvima covjek je za 300 evra vrijednosti robe platio 100 evra carine pa to je lopovluk ili covjek narucio dva DVD i platio je vise carine nego sto kosta DVD . To samo kod nas u Bosni ima .

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.225
ehhe sve ja to otrpilike znam , ja sam iz bosne , trenutno trazim neke povoljne dobavljace koji stvare daju jeftinije nego inace.

U stranim zemljama se moze naci dosta jeftinije ali sve carina pokvari , mnogo sam citao o losim iskustvima covjek je za 300 evra vrijednosti robe platio 100 evra carine pa to je lopovluk ili covjek narucio dva DVD i platio je vise carine nego sto kosta DVD . To samo kod nas u Bosni ima .

Pa zna se ko je u Bosni glavni dobavljač. Kimtec, preko njih sve dolazi....oni su ti glavni uvoznici...i nije baš tako kako ti kažeš. Ja sam takođe iz Bosne...

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Ako si mislio da nije ovako kako kazem carinu onda ne znam ko je u pravu, samo sam rekao ono sto sam citao na netu.
Znam da posiljke do 50KM nemaju naplate carine sve preko 50KM ide 20% carine.

E to mi treba glavni uvoznik koji je prva ruka u bosni i vjerovatno svi od njega kupuju robu , samo sto je uslov da se bude njihov partner lose je jer nisu nigdje lijepo objasnili sta ja a sta oni dobijaju sa tim i naravno cjenovnik nije vidljiv ako nisi partner. I glupo je da ja postanem njihov partner i nakon toga nisam zadovoljan cjenom.

Član
Učlanjen(a)
18.11.2009
Poruka
243
Da se prikljuchim ovoj temi, situacija sa carinom nije takva samo u Bosni, u Srbiji je mozda josh i gore...chesto nabavljam svashta neshto ne samo pc komponente nego i mnogo drugih tech gadget-a preko neta, neshto iz USA, neshto iz UK, ostatka EU...iz Kine, i kada mi dodje ovde prvo mi zarachunaju 20% PDV (koji sam platio u zemlji gde je roba kupljena, i naziva se VAT) ali naravno to ovde ne kapiraju, pa onda platim carinu na sve to josh 8% valjda na tehniku, i josh na sve to lezarinu u posti od minimum 120 dinara, i kada saberem mene obichne slushke za rachunar koje u USA koshtaju oko 15$ ovde kada dodju sa svim dazbinama koshtaju 50 eura.

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
woodl4nd - upravo tako i na kraju je jeftinije kupiti kod nas plus sigurnije je i brze . U Bosni ide ja mislim 20% carine i 17% PDV - da svega toga nema zivot bi bio super u kini kao i drugim zemljama bi kupovali stvari u pola cjene .

Hvala bogu sto u bih ima jedna kupoprodajna stranica na kojoj se stvarno moze jeftinije kupovati nego da se ode do grada i kupi ta stvar. Vecina vas zna koji je to sajt ja nec u da ga navodim jer ne znam da li je dozvoljeno.

Natrag