Pas sedmi dan zarobljen u šahti, niko ne može da dođe do njega

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Drama još traje: Pas sedmi dan zarobljen u šahti, niko ne može da dođe do njega
Blic
Violeta Blagojević već sedam dana bezuspešno pokušava da dozove službe koje će spasti psa koji je upao u šaht. Gorska služba, Veterina Beograd, "Šaptač pasa" i nekoliko Beograđana već nekoliko sati pokušavaju da dođu do psa i konačno ga oslobode iz cevi.

562617_pas-upao-u-saht180115ras-foto-oliver-bunic20_f.jpg

Pas je već sedam dana zarobljen u šahti Foto: O.Bunić
"Šaptač pasa", Dejan Miletić, ušao je u cevi kako bi pokušao da dođe do psa, međutim, kako javlja reporter "Blica" pas je ušao skoro 20 metara u cevi. Miletić je puzao nekoliko metara kroz cevi, međutim kako ne bi ostao bez vazduha morao je da izađe napolje.


Veliki broj čitalaca "Blica" došao je na lice mesta kako bi pokušali da pomognu psu koji je i dalje zaglavljen u šahti.

Pas je upao u otvoreni šaht na Voždovcu, u Kumodraškoj ulici (pored Samačkog hotela) i danima je zatočen u rupi dubokoj najmanje šest metara. Niko ne može da mu pomogne.

- Zvala sam i Veterinu i Elektrane i udruženja za zaštitu životinja. Samo su radnici Veterine došli i ubrzo odustali - kaže Violeta koja je čula kako nesrećni pas cvili.

Ona mu danima u rupu spušta vodu i hranu, a pita se dokle može pas da izdrži.

- Došli su radnici Veterine i rekli su da ne mogu da ga uhvate i da moraju da mu stave omču da bi ga izvukli. A, evo, sad kad ste vi zvali, došli su drugi radnici Veterine koji sada tvrde da bi omča mogla da mu slomi vrat i kičmu, jer je pas veliki, ima bar 30 kilograma. Oni ne znaju šta da rade. Stalno pričaju da nemaju odgovarajuću opremu - dodaje Violeta.

Pas je upao u otvoreni otvor šahta Beogradskih elektrana.

U elektranama su najavili da će nove poklopce staviti danas i da se “nadaju da će neko do tada psa izvaditi”.

Radnici Veterine koji su izašli na teren utvrdili su da je pas vitalan, dali su mu hranu, ali nisu uspeli da ga spasu.

- Rekla sam im ja ću da siđem i da ga izbavim. Ali su me iz Veterine upozorili da je to možda opasno, jer bi mogao da me ujede ako se uplaši. Ali on je dobrica - priča Violeta.

Pas je uplašen, skriva se oko cevi. Jedino se na dnu merdevina vidi kanta sa čistom vodom koju mu je žicom spustila Violeta, komadi hleba koje još nije pojeo, cevi i blato.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pas ce najverovatnije biti izvucen iz rupe posto zasedne skupstina i raspise se tender od nekolko milionceta,sa kamatnom stopom od 0,05 franca,samo se ceka na mig od Big brodera i evo njih sa kranom i dizalicama,nego s ove tacke gledista kad se pogleda malo pazljivije ,odavde izgleda kao da je rec o belom Zeki Peki onde dole,pa ce ga biti potrebno tokom isukavanja drzati za usi svako posebno,a izmedju treba staviti sundjer ,kako mu se ne bi olinjale usi...salu na stranu..ovo dovoljno govori o nesposobnosti nekih sluzbi i to kod banalnih primera ,kao sto je ovaj...Pa dovoljno je da pridje veterinar stavi sretstvo za uspavljivanje i izvuce psa iz rupe...bas da propratimo ovo kako ce se zavrsiti...
 
Natrag
Top