Šta je novo?

Pas koji je raznežio svet!

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Pas koji je raznežio svet!


Priča o psu koji već šest godina "čuva" grob svog vlasnika raspilavila je milione ljudi širom sveta.Verni nemački ovčar Kapitan bio je poklon koji je Argentinac Migel Guzman kupio svom sinu Demienu za sedmi rođendan. Dečak se 2005. oduševio kucom, ali porodicu je godinu dana kasnije zadesila tragedija - otac Migel iznenada je preminuo.Kapitan je nestao nekoliko dana nakon njegove smrti, a porodica Guzman otišla je posle nedelju dana da obiđe Migelov grob i imala šta da vidi - nemački ovčar ležao je na gazdinom grobu i tužno zavijao.

"Mislili smo da je pobegao, ili da ga je neko ukrao. Međutim, zatekli smo ga na Migelovom grobu, kako čeka svog gazdu i tužno zavija", rekla je Migelova udovica Veronika.

Ona je rekla da psa, naravno, nisu vodili na sahranu, pa nije jasno kako je uopšte pronašao put do groblja u selu Vilja Karlos Pas i grob u kojem počiva njegov gazda.

"Mislim da će biti tamo dok ne ugine, jer čeka tatu", dodao je Demien.

Upravnik groblja Ektor Basega kaže da se pas samo pojavio jednog dana, stao pored groba i počeo da cvili.

"Ponekad prošeta po okolini, ali se uvek vraća na Guzmanov grob. Već šest godina je tu, i radnici groblja brinu o njemu i hrane ga", rekao je on.

U odnosu čoveka i ljubimca nisu samo četvoronošci oni koji su spremni na bezuslovnu ljubav i žrtvu. To dokazuje primer čoveka koji svog bolesnog psa svakoga dana uspavljuje držeći ga u naručju u jezeru.


Izvor:
Mondo.rs
 
Top