Pas ide sam u šetnju - autobusom

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.539
Pas ide sam u šetnju - autobusom

B92


Labradori su poznati kao pametni, samostalni psi, ali kuja Eklips iz Sijetla pomera granicu - sama ide u park u kom se šeta, i to autobusom.


163515789754bd046949ce5287224712_orig.jpgPas i njegov vlasnik Džef Jang žive u blizini autobuske stanice, udaljeni nekoliko stanica od parka. Kada krenu u štenju, a autobus stigne pre nego što Džef popuši cigaretu, Eklips uđe i sama se odveze. Džef joj se kasnije pridruži u parku.

Redovni putnici i vozači na liniji dobro znaju Eklips. Kažu da se uvek popne na svoje sedište i gleda kroz prozor, kako bi prepoznala svoju stanicu.

Portparolka gradskog prevoza kaže da je tom preduzeću drago što i "jedan pas poštuje pravila u javnom prevozu".[raw]<iframe width="640" height="390" src="//www.youtube.com/embed/4GqmjCTidw8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.539
ISPOVEST VLASNICE: Kako je moj staford putovao GSP od Banjice do centra Beograda?!
BEOGRAD16:59, 22.01.2015.Foto: Životinje.rs

Trogodišnji staford Reks, koji je u utorak uslikan u beogradskom trolejbusuposlednja dva dana glavna je zvezda društvenih mreža i medija. Reks je zahvaljujući građanima koji su delili fotografiju na društvenim mrežama i zahvaljujući radnicima Veterine Beograd juče popodne vraćen u svoj dom, kod vlasnice Katarine Knežević.

Kako saznajemo, Reks je prešao nešto manje od 10 kilometara, od Banjice, preko Slavije do Knez Mihailove ulice, a da pritom nikada pre nije kročio u gradski prevoz, piše portal Životinje.rs
FOTO: Životinje.rs

Katarina je ispričala je kako su protekla 3 dana izgledala iz njene perspektive!

"Reks je nestao prekjuče ujutru. Ja sam bila na poslu, a moj tata je izašao u dvorište da ga nahrani. Reks inače živi u dvorištu, gde ima kućicu i sajlu koja se prostire duž celog dvorišta pa ima dosta prostora za šetnju. Tog jutra tata ga nije zatekao u dvorištu, ali je pomislio da je pobegao kod komšije koji mu često daje koskice. Tražio ga je po celoj Banjici, a onda me je zvao i rekao mi da Reksa nema".

Katarina je nestanak psa odmah prijavila svojoj veterinarki kako bi se nestanak evidentirao u bazi. Sve vreme Katarina i njen verenik tražili su Reksa po beogradskom naselju Banjica, ali ga nije bilo.

"Sutradan su me zvali iz azila u Resniku i javili mi da je moj pas kod njih. Kažu da su ga našli u centru grada, da se vozio gradskim prevozom, što mi je u prvi mah delovalo kao scenario za film! Pitala sam da li na sebi ima svoju plavu ogrlicu i rekli su mi da nema, što me je malo zbunilo. Bila sam srećna, ali kada su mi rekli da moram prvo da platim5.000 dinara pa da ga preuzmem, pomislila sam da je reč o nekoj prevari i da neko koristi moju situaciju kako bi mi iznudio novac".
Foto: Životinje.rs

U Veterini Beograd Katarini su rekli da mora da plati vakcinaciju psa, smeštaj, hranu i izlazak radnika na teren. Kako je Reks uredno vakcinisan, što je kasnije dokazano, cifra je smanjen na 3.700 dinara.-Otišla sam tamo i prvo sam u kancelariji potpisala papire, dala izjavu i platila prenoćište, hranu i transport psa. Jedva sam čekala da izađem u dvorište i da ga vidim! Rekli su mi da je on tamo bio prava zvezda, da su ga zavoleli i da mu tepaju "Glavonja“...

"Kada sam ga videla on se već uveliko igrao sa mojim tatom i verenikom u dvorištu. Bio je presrećan kada sam mu prišla, skočio je na mene, baš se obradovao! On ima 3 godine, ali se ponaša kao štene! Veseo je, razigran, mazi se i vaspitan je da bude umiljat i nežan pas, bez obzira što je staford", kaže Katarina i potvrđuje priču Beograđana koji su nam ispričali da se Reks lepo ponašao u prevozu.

Katarina nam je rekla da su je povredile glasine da je napustila svog psa, jer je u tim trenucima njoj ipak bilo najteže. Samo ona zna koliko voli Reksa i koliko je bila zabrinuta.

"On je sada u kući, okupan je, nahranjen i spava u fotelji. Mnogi su komentarisali njegov tužan izraz lica u trolejbusu, ali on tako umiljato i mirno izgleda uvek. Jednostavno Reks je divan pas, naučen da se sa svima mazi i igra. Ja sam žena i nikada ne bih dozvolila da mi pas bude agresivan", kaže Katarina.

PAS KRSTARI TROLOM PO BEOGRADU: Simpatični žuća izlazi na svakoj stanici, šta li traži
BEOGRAD11:19, 21.01.2015.izvor: Životinje.rs

BEOGRAD - Veliki broj Beograđana koji koriste trolu za prevoz nemalo su bili iznenađeni kada su primetili psa.

Naime dobrođudna životinja koja nije obraćala pažnju na ljude svakodnevno se vozila trolom od Slavije do okretnice kod Kolarca.

Pas je izuzetno miran, ne laje, ne napada nikoga, samo izlazi na svakoj stanici i vraca se u trolu. Sedi ili leži na stolicama i gleda kroz prozore.

Neki kažu da su poslednji put videli juče u pekari u centru grada, u Knez Mihajlovoj! Kao i da su radnici zvali Veterinu Beograd, na nagađa se da u oni možda verovatno došli po njega i odveli ga.


 
Natrag
Top