PARKING PO MINUTU Vozači od ponedeljka sami određuju cenu zone

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
PARKING PO MINUTU Vozači od ponedeljka sami određuju cenu zone

Izvor: BlicOnline


Većini vozača u zoniranim delovima grada znači svaki parking, minut i dinar. A od ponedeljka bi mogli da imaju sve to. Tada će startovati nova mobilna aplikacija “Parking servisa” START-STOP pomoću koje će vozači parking u zoniranim delovima plaćati po minutu, a ne po satu.


b12ff299624cb2b78754d1744d38fa66.jpg


Dakle, vozače će parking u zoni koštati tačno onoliko koliko su ga koristili. Parking karta se kupuje klikom na „START“ u opciji „ZAPOČNI PARKIRANjE“, tako što se upiše registracija i izabere zona ili SMS parkiralište. Vreme parkiranja može više puta da se pokrene i zaustavi dok god je u vremenskim okvirima odgovarajuće zone (Zona 1 – 60 min., Zona 2 – 120 min., Zona 3 – 180 min.).

- Parking servis na ovaj način izlazi u susret vozačima, koji su imali pritužbe da parkiranje od desetak minuta plaćaju kao da su proveli sat vremena. Sada će, na primer, za zadržavanje od 30 minuta u crvenoj zoni, plaćati 28 dinara, dok ih je ranije to koštalo 56 dinara, kao da su bili parkirani sat vremena. Znamo da građanima znači svaki dinar i zato im naša START-STOP aplikacija omogućava da više ne brinu o vremenu i svoje obaveze usklađuju kako bi iskoristili pun sat parkiranja koji su platili. Sada mogu sami da upravljaju vremenom korišćenja parkirališta, a aplikacija sabira minute za svaku od zona, i na kraju meseca plaćaće mnogo manje račune, samo za vreme koje su stvarno proveli na parkingu – kaže Andrija Čupković, direktor „Parking servisa“.




bce3e949e73d3cbea25fd2151dcac91b.jpg

Ovako izgleda aplikacija "START-STOP"



Kada potpiše ugovor, korisnik dobija i link pomoću koga može da se uloguje. U zavisnosti od toga da li su za korišćenje aplikacije zainteresovani pojedinci ili firme, treba prilikom potpisivanja ugovora da dostave na uvid ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu, odnosno dokaz o sedištu firme na teritoriji grada Beograda. Pravo na ugovor i korišćenje START-STOP aplikacije imaju korisnici koji nemaju prethodna dugovanja za neplaćene dnevne karte.

1716b59b082b2b968d22bae7bf8afb6f.jpg


Zahtev za korišćenje aplikacije, kao i sve potrebne informacije o uslovima i načinu korišćenja aplikacije, dostupni su na sajtu „Parking servisa“, parking-servis.co.rs, i u poslovnicama Korisničkog servisa (Kraljice Marije br. 7, Starine Novaka br. 22, Mileševska br. 51). Osobe koje nemaju vozilo u svom vlasništvu ili nisu ,,ovlašćeni” korisnik vozila, ne mogu da potpišu Ugovor za korišćenje START-STOP aplikacije.

Cena parkiranja po započetom satu u zonama:

zona cena ( u dinarima )

crvena (prva) 56

žuta (druga) 48

zelena (treća) 41
 
Natrag
Top