Moram priznati da ne znam to u vezi Tijare..
Po završetku Judejskog rata u Rim je dovedeno dosta Jevreja.
Uz put dok su vođeni neki su bili prodavani a naki poklanjani kao roblje drugim narodima.
Oni što su dovedeni nisu svi bili Hrišćani, u stvari malo je bilo Hrišćana jer su oni uglavnom poslušali Isusovo upozorenje da beže iz grada kad ugledaju rimsku vojsku koja opkoljava grad i to opkoljavanje je bilo vidno a onda su za kratko vreme bili povučeni jer su čekali da stigne ptraznik i tako mnoštvo Jevreja okupiraju i pobiju.
U toj pauzi su Hrišćani napustili grad i otišli po planinskim predelima jer je Judejski rat obuhvatio celu teritoriju (naseljena mesta i gradove).Dakle, oni koji su stigli u Rim imali su u svojim redovima i poštenih verujućih ljudi zbog kojih i piše da izođe narod Njegov iz tog Vavilona velikog kao grada Rima na kraju (Otk) a bilo je i onih iz tajnih društava čiji su pretci upražnjavali kao i on iidolopoklonstvo i oni su bili inicijatori kao hramovnici da se Isus razapne.
Stigavši u Rim okupili su se i dogovorili da se osvete Rimljanima i Hrišćanima.
Oni su imali zlata uza se i počeli su tajno podmićivati rimske vlasti a rimljani nisu bili gadljivi na zlatnike i posao iz senke je krenuo.
Tad su se kladili da će za 50 god. oni preuzeti vlast nad Rimom i to se i desilo.
Preko senatora u Rimu su putem zlatnika vladali tako što su se sve njihove ideje plasirale i zaživele.
Oni su uvek bili tampon između vlasti i naroda podčinjavajući sve svojim ciljevima a dodvoravajući se zvanično vlastima.Trudili su se da u očima vlasti izgledaju kao lojalni građani i da im je stalo da vladari imaju moć a u stvari su oni vladali preko tih marioneta koji su nosili vence na glavi.Sva spaljivanja vernika su oni potaknuli i sve što je vezano za političke korake vladara je njihova ideja.
Tako stižemo do pojave veće zainteresovanosti naroda za novu veru zvanu hrišćanstvo i oni kao brižni ljudi nude vladaru da učvrsti vlast u obe linije i političko-vojnoj i verskoj jer tako pokriva ceo narod i ima jaku vlast a jaka vlast vladara je zapravo njihova jaka vlast nad svima nad kojima vladar vlada jer oni povlače poteze iz senke i upravljaju vlašću.Kakve sve ovo ima veze sa Tijarom?
Oni nisu bili hrišćani a imali su želju da VLADAJU nad svima i zato treba glavni verski centar sa Jerusalima prebaciti baš tu gde su oni i zato im nije smetalo ceo paganski folklor koji je tad bio upražnjavan u zidovima mesta gde su se okupljali pagani slaveći svojih dvadesetak bogova i svoje kućne bogiće.
Tražio se pogodan vladar koji će ozvaničiti novu veru koja ima bii poštovana da bi se eliminisali pravi vernici koje je do tad trebalo pobiti redom kako nebi ometali novu tvorevinu pagansko-Judaističkog đusa.Nudi se uz 19 hramskih elemenata i 20-ti Tijara kao znak Božjeg prvosveštenika što njima (onima iz senke) odgovara da SVI budu pod vlašću njivovom.Njima uopšte nije stalo koja će kapa biti na glavi niti im je stalo da Boga slave već da VLADAJU i svete se svima.
Tako stiže Vavilonska kapa na glave prvosveštenika i subota se pogazi a zadržaše se paganski simboli i eto je nova vera bez Hrišćana gde se Isus koristi kao paravan da bi se obavljalo nasleđe iz Vavilona.
Postoji desetine elemenata koji se obavljaju koji zaista izgledaju kao Hrišćanski ali sa Isusovim učenjem nemaju ništa zajedničkog.Tijara je simbol Bžjeg čoveka jer mora imati alibi da traži od drugih poklonjenje i poštovanje koje je pretvoreno u obožavanje.SVI moraju doći na noge toj glavi u RIM da pokažu lojalnost tom pokretu i SVI vladari koji nešto znače u svetu takođe moraju doći i pokloniti se istom a time oni iz senke imaju veću moć jer tako preko vcladara i verskih krugova vladaju svetom.
Sve banke sveta su NJIHOVE ali se oni ne exponiraju.SVI vladari sveta su pokorni poglavaru i SVI ratovi su kreirani u toj kuhinji odakle se diktira i politika i vera. Naivni misle da je Tijara od Jevrejskih prvosveštenika pripala paganima jer ne čiaju Jezekilja gde piše jasno da će U JERUSALIMU biti podignut HRAM i ko jedino sme služiti u istom.Čove na čelu vere zvane zapadno rimska se takođe postavlja iz redova onih iz senke i ta organizacija ima najviše banaka u svetu.Koga ona prizna<kao državu sve je moraju priznati koga ona bojkotuje to svi čine.
Razumevanje Božjih praznika je ključ da se vidi smisao Hrama ali i Sinagoge.
Apostoli su upućivali na Sinagoge da se pouče iz knjiga i niko nije odbacio ni jedno slovo ni iz proroštva ni iz pouke.Paganstvo se ogrnulo u jagnjeće ruho i viče da su Hrišćani čiji su tragovi kroz celu istoriju krvavi i paganski obredi otkrivaju đus koji u vreme apostola nije postojao.
Tijara služi kao paravan i glumi autoritet koji od Boga nemaju jer nigde ne piše da paganima traba Tijara niti da grade Hram paganski niti da kade jer piše da će U JERUSALIMU isteći vreme kad će PAGANI gaziti SVETI GRAD a Hram će tamo biti.Ovaj plagijat ima samo jednu svrhu a to je omogućiti VLADANJE onima iz senke preko njihovog čoveka u vesrkom pogledu a politički preko predsednika država. Tako su oni i UN osnovali i dali svoju zemlju da se tamo ozvaniči njihova ideja o novom poretku o kojem govore SVI njihovi ljudi.
Izvini Mire što tu ima i elemenata politike ali bar deo iz te cele predstave sam ti pokušao predstaviti.
Papstvo je samo predstava koja drži veskim činom polugu vlasti dok se ne pojavi Isus.
Tad će BEZAKONIKU skinuti onu kapu i ponudiće mu toplije mesto gde će glumiti slugu Božjeg u velikoj dubini zemlje.
,,Pogledajte, Savez u Isusovoj krvi prema Laviću je predzadnji!? Ja sam Lavića na tom drugom forumu pitao koji će biti zadnji (posljednji) Savez, ali Lavić mi nije nikada odgovorio.,,
Meni je žao što tvoja memorija ne drži ništa već ideš okolo i pokušavaš temu spamovati pišući o meni umesto o papstvu i ja sam odgovorio i svi koji znaju šta piše u Bibliji znaju odgovor ali tebi ne paše isti.
ZADNJI savez Isus čini sa JEVREJIMA i to lepo piše za verujuće koji mogu zapamtiti a koji ne mogu oni slušaju vladare iz senke i pokušavaju svim sredstvima izmanipulisati svaku temu gde se otkriva ko vlada svetom kroz veru i politiku.
Moraćeš ponovo u klupu i naučiti bar nešto iz Biblije a onda i iz istorije.
Zamolio bih urednika pošto već stoji upozorenje da će biti BRISANI postovi koji nisu u skladu sa temom a gornji post se u celosti bavi mnome a ne papstvom zato obrisati post iznad pa kad bude o temi reči neka stoji. Ja nigde ne pišem o Slapu ko niti radim analizu sagovornika zato molim da se ne dozvoli ni prema meni ta vrsta izigravanja. Kad nauči nešto o papstvu tad neka piše o temi.
Čitajući Lavića nećeš nikada ni saznati. Još gore, uzimajući ozbiljno nešto od onoga što Lavić piše, još će biti izmanipuliran i obmanjen. Pogotovo kada su u pitanju teme koje zahtijevaju poznavanje povijesne pozadine, sve Lavićeve priče (postovi) su fragmentirane, i nikada od Lavića nećeš dobiti jednu zaokruženu cjelinu koja ima i glavu i rep i logičan slijed. Zašto? Iz dva razloga. Prvi razlog je Lavićeva intencija i pokušaj da čitatelja izmanipulira. Kada bi čitatelj ispred sebe imao cjelovit i slijedno logičan tekst onda bi mogućnost manipulacije bila svedena na najmanju moguću mjeru. Drugi razlog Lavićeva fragmentiranja cjeline posljedica je Lavićeve potrebe da sakrije opskurne izvore iz kojih crpi ono što ovdje "nabacuje". Sjeti se samo Lavićevih reakcija kada bi se ono što je napisao dovelo u vezu s nekim od "velikana istine" - Ktezija, Hislop, Weigall, Rivera, Deschner, Veith, Miroljub. Sjeti se da je na ovom forumu Lavić svoje sudjelovanje uvjetovao brisanjem moga posta, u kojem sam ja samo citirao njegov tekst iz kojeg se vidjelo kako se on poziva na jednog od gore spomenutih "velikana".
Kakve veze ovo gore ima s Tijarom? Lavićevu cjelovitu priču o Tijari nećeš i ne možeš naći u jednom Lavićevu postu. Da bi čitatelj pohvatao nekakvu cjelinu te Lavićeve priče, mora fragmente tražiti i skupljati iz pet šest njegovih postova, i tek tako razumijeti i Lavićevu priču i, što je još važnije, pozadinu Lavićeve priče. Evo ovdje, tek nakon dvanaest Lavićevih postova ja sam uspio prikupljajući fragmente o Tijari razumijeti što Lavić hoće reći. Tako sam saznao da, prema Laviću, postoje tri značajna mjesta što se tiče Tijare. To su: Vatikan, židovski Hram i Babilon. A što je Lavićeva intencija i cilj? Lavićev cilj je uvjeriti čitatelja da je papina Tijara zapravo babilonska Tijara. Zašto Lavić nije u jednom postu čitatelja informirao o sve te tri Tijare? Zbog toga da čitatelj, koristeći Božji dar zdravog razuma, ne bi postavio pitanje: "Po kojem kriteriju je papina Tijara babilonska, a židovska Tijara nije Babilonska?" Nitko zdravog razuma ne bi mogao prihvatiti eventualni Lavićev odgovor kako su to potpuno različite stvari, i zbog toga Lavić fragmentira čitavu svoju priču. Najbolje je, koliko god je to moguće, mozaik slagati tako da se "zaobiđe" zdrav razum čitatelja - Lavićeva je taktika i metoda.
Zašto Lavić ovo uopće čini? Ne podnosi Crkvu, mrzi je, može li biti jačeg razloga? A zašto je ne podnosi? Zbog toga što Crkva naviješta Krista Boga i zbog toga što Crkva vjeruje i naviješta da je Savez sklopljen u Kristovoj krvi posljednji Savez Boga s ljudima i što je Kristova žrtva na križu savršena žrtva, nakon koje više nisu potrebne ni ljudske ni krvne žrtve životinja. Je li ovaj moj zaključak preoštar i bez utemeljenja? Je li ja Laviću nešto podmećem? Pogledajte sami.
Na jednom drugom forumu Lavić ovako deklarira: