Šta je novo?

Pao 31 diler

P

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.513
Pao 31 diler
Izvor: Nezavisne novine Novak Tanasić, Dragan Sladojević - 15.12.2010 19:00
BRČKO - U jučerašnjoj zajedničkoj akciji policijskih agencija u BiH, na čelu sa policijom Brčko distrikta, kodnog naziva "Skuter", uhapšena je 31 osoba osumnjičena za dilovanje droge.
"Cilj ove akcije je hapšenje proizvođača i rasturača droge na području sjeveroistočne Bosne, a cijelu akciju je nadziralo Tužilaštvo u Brčkom. Više od 200 policajaca pretresalo je oko 30 lokacija u Brčkom. Kolege iz Bijeljine, Orašja i Tuzle pretrese su izvršile na ukupno sedam lokacija", izjavio je Halid Emkić, portparol policije u Brčkom.
On je dodao da su svi uhapšeni proslijeđeni Tužilaštvu na dalje procesuiranje.
Policija raspolaže informacijama da su tokom ove godine prometovali oko pet kilograma opojnih droga, uglavnom marihuane i heroina, a kako saznajemo, u akciji su oduzeti i oružje i municija.
Izvor iz CJB Bijeljina potvrdio je da je u ovoj akciji na području Bijeljine takođe privedeno nekoliko lica. Više detalja, međutim, zbog istrage za sada nisu mogli saopštiti.
U Tužilaštvu Brčko distrikta takođe je rečeno da će informacije o imenima uhapšenih biti naknadno saopštene.
"Tačno je da je hapšenje izvršeno pod nadzorom Tužilaštva, a usmjereno je protiv lica za koja se sumnja da su proizvodila i prometovala drogu", kazao je izvor iz Tužilaštva Brčko distrikta i dodao da bi više detalja o akciji "Skuter" trebalo da bude saopšteno narednih dana.
U policiji Brčko distrikta kažu da će danas saopštiti više detalja o ovoj akciji na konferenciji za novinare.
 
Top