Šta je novo?

Pantelić predstavljen u Ajaksu

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Pantelić predstavljen u Ajaksu
2. septembar 2009. 05:51

17176040964a9debdd992a8443555905_big.jpg


Srpski reprezentativac Marko Pantelić i zvanično je predstavljen kao nova 'devetka' amsterdamskog Ajaksa.

Pantelić je sa 'kopljanicima' potpisao jednogodišnji ugovor, a na predstavljanju je rekao da je siguran da je izabrao pravi klub. "Ja sam igrač koji uvek želi da pobeđuje, to je u mom karakteru. Takođe, ja sam i timski igrač. Uvek dajem sve od sebe, ne štedim se i ne želim da po svaku cenu postignem gol. Mislim da sam u Ajaksu pronašao klub u kojem ću pobeđivati", rekao je Pantelić.

Pantelić je dodao i da je u ekipu došao spreman.

"Pre nego što sam potpisao ugovor uradio sam medicinske testove u klubu. Mogu samo da kažem da je kondicioni trener Ajaksa bio prilično zadovoljan rezultatima."

Pantelić je u Ajaks došao na insistiranje trenera Martina Jola koga je pohvalio. Saigrač u ekipi biće mu Miralem Sulejmani.

"Jol je odličan trener, znam ga iz nemačke Bundeslige. Što se Sulejmanija tiče, on je veliki talenat. Nisam još uvek razgovarao sa njim, ali siguran sam da ćemo se dobro slagati. Došao sam ovde da pobeđujem i daću sve od sebe da to ostvarim."

Pantelić je navodno odbio ponude Portsmuta i Blekburna pre nego što je potpisao za Ajaks. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i fudbaler brojnih klubova otišao je iz berslinske Herte gde je bio najbolji igrač i miljenik navijača zbog neslaganja sa upravom. Pantelić je navodno tražio da ima istu platu kao i kapiten kluba Arne Fridrih.

Izvor: B92
 
Top