Šta je novo?

Pančevo: Požar u staračkom domu, troje mrtvo, 11 povređeno

UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.135
Pančevo: Požar u staračkom domu, troje mrtvo, 11 povređeno
Pančevo -- U požaru u Pančevu koji je izbio u neregistrovanom starakom domu tri osobe su poginule, a 11 osoba je povređeno, saopštio je MUP.

Izvor: B92, Beta, RTS
103234746457a4c089c9227892000876_v4_big.jpg

Foto: Tanjug
Požar je izbio u 4.50 u Ulici Svetog Save 60, a kako je navedeno, pripadnici Sektora za vanredne situacije požar su ugasili.

Uzroci požara biće utvrđeni po završetku uviđaja, saopštavaju iz MUP-a. U gašenju je učestvovalo tri vozila i sedam vatrogasaca.

Prema saznanjima RTS-a, najverovatnije se zapalio krevet u jednom stanu, a vatra se proširila na još dva.

Policija je uhapsila Lj.M. zbog organizovanja neprijavljenog staračkog doma, saopštio je MUP.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.135
Uhapšena jedna osoba zbog požara u neprijavljenom domu
Policija je uhapsila Lj.M. zbog organizovanja neprijavljenog staračkog doma u kojem je u požaru život izgubilo troje ljudi, saopštio je MUP.

Izvor: B92
448549364579b39fa5330e724986365_v4_big.jpgLj.M. je uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo protiv opšte sigurnosti.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
Uhapšenoj zbog požara već dva puta zabranjivan rad
Pančevo -- Ženi koja je uhapšena zbog organizovanja nelegalnog staračkog doma u Pančevu, u kojem je u požaru stradalo troje ljudi, do sada je dva puta zabranjivan rad.

IZVOR: TANJUG
2077519050581492c033a61880129006_v4_big.png

B92
To je izjavio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Ovo je treći put, pronašli smo istu ženu sa istim radnicima kao i predhodna dva puta, da rade u ilegalnim domovima i sve na teriroriji Pančeva", rekao je ministar.

Vulin je upitao tužilaštvo i sve nadležne državne organe kako je moguće da se to dešava i upitao decu tih ljudi zašto su svoje roditelje ostavili u ilegalnom staračkom domu.

Vulin je dodao da na sajtu Ministarstva rada postoji spisak legalnih domova za stare i apelovao na decu da ne ostavljaju svoje roditelje u ilegalnim domovima, naglasivši da oni nisu vlasništvo svoje dece i da nisu potpisali saglasnost da budu u tim domovima.

"Kao što vidite oni nemaju zdravstvenu zaštitu, nemaju, lekara, protivpožarnu zaštitu. Država ne može sve sama, ne može da istraži svaki stan. Ovaj dom je bio cak i deo Hostela", rekao je on.

Ministar je ukazao da je neophodno da se traži licenca i da se na sajtu Minsitarstva provere informacije, ali i da je potrebno da tužilštvo i sudovi ozbiljno shvate to delo .

"Ja smatram da je ovo protivpravno lišenje slobode. Doveli ste čoveka, ostavili bez njegove saglasnosti, to nije zanemarivanje", rekao je Vulin i upitao kako je moguće da niko nije ništa prijiavio tužilaštvu, policiji, centru za socijalni rad, nadležnim organima...

"Nastavićemo još više da se borimo, nećemo odustati, ali potrebna nam je i podrška dece", rekao je Vulin, ali i ukazao da nikada neće biti moguće da se zatvore svi domovi.

On je istakao da bi to bilo kao kada bi se reklo da neće biti krađe, što nije moguće, ali i da je u proteklih 11 godina, koliko inspektori socijalne zaštite postoje, ukupno pronađeno i zatvoreno 42 ilegalna doma za stare.

"U protekle dve godine, koliko sam ja ministar, pronašli smo i zatvorili 46 ilegalnih domova za stare. Ministarstvo za rad je prepoznalo ovaj problem i daćemo sve od sebe da se to rešava i da se borimo protiv tog zla", obećao je ministar.

U požaru u Pančevu koji je izbio u neregistrovanom staračkom domu tri osobe su poginule, a 11 osoba je povređeno, saopštio je MUP.

Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti koje su dovele do požara, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Policija je uhapsila dve osobe zbog organizovanja neprijavljenog staračkog doma i izdavanja prostorija u kojima je u požaru poginulo troje ljudi.
 
Top