Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Panasonik napravio tanak vodootporni telefon

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

#1
Panasonik napravio tanak vodootporni telefon


Izvor:
Micro.rs


PANASONIK je posle sedam godina (od 2005.) u utorak pokazao svoj prvi mobilni telefon namenjen međunarodnom tržištu, izuzetno tanak pametni telefon sa Androidom, koji je otporan na prašinu i vodu.

Taj novi telefon nazvan ELUGA (što je skraćenica za elegantni korisnički orijentisan prolaz – Elegant User-Oriented Gateway), debeo je svega 7,8 mm i težak 103 grama. Opremljen je čitačem prislonjenih kartica koji se može koristiti u javnom saobraćaju i sistemima e-novca, a može da čita i specijalne Panasonikove kartice koje se mogu koristiti da se brzo promene podešavanja telefona.16105_panas velika.jpgPanasonik je u decembru najavio da će ponovo ući na međunarodno tržište s ciljem da izvan Japana proda devet miliona pametnih telefona u fiskalnoj godini koja se završava 31. marta 2016. Kompanija je napustila tržište mobilnih telefona 2005. zbog slabe prodaje, ali sada vidi priliku da ponovo uđe u eksplodirajuću arenu pametnih telefona.

Ovaj japanski tehnogigant i njegovi domaći konkurenti žele da smanje pritisak zasićenog lokalnog tržišta na kome su izloženi nadmetanju s jeftinim kineskim proizođačima i velikim rivalima kao što su Epl (Apple) i Samsung.

Panasonikov novi telefon ima kameru od 8 megapiksela, dvojezgarni procesor na 1 GHz, 1 GB radne memorije i podršku za GPS, plus OLED ekran osetljiv na dodir čija je dijagonala 10,9 cm (4,3 inča). S jednim punjenjem baterije omogućava četiri sata neprekidnog razgovora. Koristi operativni sistem Android verzije 2.3.5 a u junu će moći da se nadogradi na verziju 4.0.

U Evropi će se pojaviti u aprilu, ali njegova cena još uvek nije poznata.
 

Top