Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Panasonik napravio tanak vodootporni telefon

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

#1
Panasonik napravio tanak vodootporni telefon


Izvor:
Micro.rs


PANASONIK je posle sedam godina (od 2005.) u utorak pokazao svoj prvi mobilni telefon namenjen međunarodnom tržištu, izuzetno tanak pametni telefon sa Androidom, koji je otporan na prašinu i vodu.

Taj novi telefon nazvan ELUGA (što je skraćenica za elegantni korisnički orijentisan prolaz – Elegant User-Oriented Gateway), debeo je svega 7,8 mm i težak 103 grama. Opremljen je čitačem prislonjenih kartica koji se može koristiti u javnom saobraćaju i sistemima e-novca, a može da čita i specijalne Panasonikove kartice koje se mogu koristiti da se brzo promene podešavanja telefona.16105_panas velika.jpgPanasonik je u decembru najavio da će ponovo ući na međunarodno tržište s ciljem da izvan Japana proda devet miliona pametnih telefona u fiskalnoj godini koja se završava 31. marta 2016. Kompanija je napustila tržište mobilnih telefona 2005. zbog slabe prodaje, ali sada vidi priliku da ponovo uđe u eksplodirajuću arenu pametnih telefona.

Ovaj japanski tehnogigant i njegovi domaći konkurenti žele da smanje pritisak zasićenog lokalnog tržišta na kome su izloženi nadmetanju s jeftinim kineskim proizođačima i velikim rivalima kao što su Epl (Apple) i Samsung.

Panasonikov novi telefon ima kameru od 8 megapiksela, dvojezgarni procesor na 1 GHz, 1 GB radne memorije i podršku za GPS, plus OLED ekran osetljiv na dodir čija je dijagonala 10,9 cm (4,3 inča). S jednim punjenjem baterije omogućava četiri sata neprekidnog razgovora. Koristi operativni sistem Android verzije 2.3.5 a u junu će moći da se nadogradi na verziju 4.0.

U Evropi će se pojaviti u aprilu, ali njegova cena još uvek nije poznata.
 

Top