Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Hvala puno na objašnjenjima.mene zanima da li napon mora biti filtriran ili može sa greca.Da li ga je neko koristio u automobilu(napononi su uglavnom do 15V).ja imam mali fižider(15-20l)napajam jedan članak od 60W stari kompjutorkim napajanjem.Napon u radu je 10.85V.Postižem temperaturu oko 6 stepeni.Ako povećam napon hoće li bolje raditiPretpostavljam da imaju svi. Nista posebno ili specificno, ali siroko primenji.
Ako ne ulazimo u nacin izrade i sam procesa zagrevanja/hladjenja, obicna plocica sa dva kabla koja se obicno povezuje na max 15V jednosmernog napona (obavezno ispostovati polaritet +,-) a u zavisnosti od snage trosi od 3 do 50A.
Kada se veze na napajanje jedna strana se greje (obavezno je hladjenje aluminijumskim hladnjacima a po potrebi i ventilatorom, jer moze doci do pregrevanja i unistenja elementa) a druga strana se hladi (nije obavezno ali se obicno i ona stavlja na aluminijumski hladnja i njoj se dodaju ventilatori radi postizanja sto boljeg ucinka hladjenja).
Za jace modele obavezno obezbediti debele provodnike i kvalitetan izvor napajanja jer trose i do 50A sto je poprilicno.
E sad postavio si dosta ne definisano pitanje. Sta bi ti uopste sa njim i kakva iskustva te zanimaju.
Ako zeliz da sa njim zamenis frizider ili zamrzivac u kuci od toga nema nista.