Paljenje kompjutera uz pomoc kljuca i brave za kola

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
325
Predstavljam vam zanimljivu i veoma jeftinu modifikaciju za vase kuciste koja moze da bude od velike koristi ako ne zelite da vam bilo ko pali kompjuter, a pogotovo bez vaseg znanja.
Da biste ovo uradili, pored malo dobre volje, sat vremena slobodnog vremena, kafe, cigara, soka ili sta vec konzumirate, neophodno vam je da imate i:

1. Brava za paljenje kola i kljuc;
2. Kljesta;
3. Skalpel;
4. Burgije i busilica;
5. Kljesta za zice;
6. Izolir traka;
7. Dve zice;
8. Lemilica.

2641jqb.jpg

2poy7vl.jpg

k319fq.jpg



Za pocetak uklonite sve zice koje se nalaze u okolini dugmeta za paljenje kompjutera na kucistu, zatim, uz pomoc matice odredite mesto kroz koje ce prolaziti brava. Vazno je da to mesto bude ravno i da bude sto blize "osnovi" kucista (skeletu), tj. potrebno je da probusite rupu i na kucistu i na njegovoj prednjoj stranici (stvarno ne znam kako drugacije da objasnim ovo, ali se nadam da cete shvatiti na sta mislim). Kada ste odredili mesto na kojem cete da busite, obelezite to mesto olovkom i to unutrasnji deo matice (na slici obelezeno crvenom bojom).

vqmhld.gif

de0ikg.jpg

fbm0bt.jpg


Odaberite burgiju koja je malo manji precnik nego sto je precnik kruga koji ste iscrtali, stavite bravu i rupu prosirujte dok brava ne bude usla kako treba. Sa unutrasnje strane je pricvrstite maticom.

s3iz45.jpg



Vecina brava pozadi ima igle koje odgovaraju zenskim Molex konektoraima (igle koje se nalaze na npr. kablu koji obicno ima 2 crne i po jednu crvenu i zutu zicu i koji povezujete sa hard diskom ili rezacem), rastavite neki stari molex kabl, izvadite 2 igle, zalemite ih za zice koje idu u bravu (u ovom primeru plavu i belu zicu), i spojte sa bravom.

anh1k1.jpg



Sada uzmite dugme za paljenje i negativnu zicu (u ovom slucaju crnu) presecite na razdaljini od oko 10 cm od dugmeta (kao sto je prikazano na prethodnoj slici) i skinite malo izolacije sa obe strane zice. Zatim ih spojite sa zicama od brave kao sto je prikazano na slikama ispod i izolujte ih izolir trakom.

2cp3n9v.jpg

2gxfo9k.jpg


Vratite dugme za paljenje kompjutera na svoje mesto i pazite da ne ostetite zice.

25ftxg4.jpg



Povezite sve ostale zice koje ste na pocetku uklonili, i zice od dugmeta za paljenje kompjutera povezite sa maticnom. Ako ste sve uradili kako treba, nece biti nikakvih problema

rvae4n.jpg
 
Natrag
Top