Palili automobile po Novom Sadu

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Palili automobile po Novom Sadu
Utorak, 9. jun 2009. 17:34

v137273p0.jpg


Na parkingu novosadskog hotela "Park" nepoznata osoba zapalila je kanister sa lakozapaljivom tečnošću i delimično zapalila jedan automobil, saopštila je danas novosadska policija.

Incident se desio juče u ranim jutarnjim časovima, a tom prilikom nepoznata osoba je istom tešnošću polila još četiri vozila, ali je vatra zahvatila i oštetila samo deo branika i blatobran na jendom "pasatu" pri čemu je nastala šteta od oko 10.000 dinara.

Istog dana, oko 02.30 sati, nepoznata osoba polila je lakozapaljivom tečnošću prtljažnik "mercedesa" u Turgenjevljevoj ulici, prouzrokujući štetu od oko 5.000 dinara.

Požar su ugasili pripadnici novosadske Vatrogasne brigade.

Policija intenzivno traga za počiniocima.

Novosadski mediji preneli su danas da je zapaljeno vozilo u vlasništvu predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića, inače vlasnika hotela Park, što je on demantovao.

Izvor: Mondo
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Zapaljen automobil Bate Kan Kana

Zapaljen automobil Bate Kan Kana
Utorak, 9. jun 2009. 09:27

v137222p0.jpg


Automobil predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića zapaljen je u ponedeljak ujutro ispred novosadskog hotela "Park", čiji je on vlasnik, javlja nskriminal.net.

Pored tog automobila, benzinom su polivena još tri Butorovićeva vozila i dva u vlasništvu Biljane Rodić, sestre vlasnika kompanije "M-Rodić", ali je plamen vrlo brzo ugašen zahvaljujući prisebnosti čuvara.

Prema tvrdnji policije zasad nepoznati počinioci polili su benzinom šest automobila na parkingu ispred hotela, gde već neko vreme ne radi rasveta, a zatim pobegli u mrak kroz obližnji park.

"Kad je video plamen, čuvar koji je bio u portirskoj kućici je brzo reagovao i uspeo da ugasi požar i predupredi veću štetu. Automobili nisu izgoreli u požaru", kaže izvor portala.

Policija ne isključuje mogućnost da je ovaj događaj povezan sa eksplozijom naprave postavljene pod automobil predsednika privremenog organa uprave opštine Vrbas Željka Vidovića, u nedelju.

"Paljenje automobila je verovatno samo opomena", kažu u policiji.

Sa druge strane, sam Butorović je negirao da je bilo paljenja automobila.

"Na parkingu je bio samo jedan naš automobil, i to neki stari pasat. A naše obezbeđenje je primetilo nekog ko se muvao na parkingu, i taj je odmah pobegao. Kasnije smo našli kanister s benzinom, ali ne znamo da li je krao gorivo iz automobila ili je hteo nešto drugo", rekao je Butorović.

Ratko Butorović, poznatiji kao Bata Kan Kan, rodom je iz Nikšića, a brat je od ujaka bivšeg crnogorskog predsednika i premijera Mila Đukanovića i veliki prijatelj Brana Mićunovića.

U javnosti je poznat i kao vlasnik novosadskih i hercegnovskih hotela "Park", "Varadin" i "Ksanadu", restorana "El Gaučo", renta-kar agencije i nekoliko zalagaonica u Novom Sadu.

U sport je, kako navodi ovaj portal, ušao kao vlasnik Košarkaškog kluba PAOK iz Soluna. Po povratku u Srbiju i Crnu Goru, posle 2000. godine, ušao u domaći fudbal uz pomoć svog prijatelja Brana Mićunovića.

Bio je i predsednik Bokserskog saveza Crne Gore, a novac je ulagao i u Košarkaški klub Radnički iz Novog Sada.

Početkom decembra 2007. Butorović je odbacio optužbe da je povezan sa crnogorskom fudbalskom mafijom, tumačeći sve napade na njega time da "nekom smeta jaka Vojvodina".

Policija je u belešci navodila i da je Butorović nezvanično vlasnik i košarkaškog kluba PAOK u Grčkoj.

Butorović je početkom 2004. kupio na aukciji poznati novosadski hotel "Park" za 103,6 miliona dinara, a imao je sporove sa Agencijom sa privatizaciju.

Ratko Butorović hapšen je nekoliko puta, a 29. januara prošle godine zbog sumnje da je potplatio sudije koje su 12. decembra 2007. godine njegovom klubu donele pobedu od gola razlike nad FK Mladost iz Lučana.

U ovoj akciji uhapšeni su i glavni sudija Mihailo Jeknić (46), kome je za nameštanje rezultata, Bata Kankan, navodno, platio 3.500 evra.

Takođe, iza brave je završio i njegov pomoćnik Borislav Kašanski (37), kome je za istu uslugu plaćeno 2.000 evra, a priveden je i direktor Sportskog centra FK Vojvodina Milan Čabrić (35), kao i posrednik u podmićivanju, bivši sudija Goran Kovačić (37).

Postupak protiv njega bio je stopiran, pošto je Okružni sud utvrdio da su telefoni Butorovića i ostalih prisluškivani na nezakonit način.

Međutim, Vrhovni sud Srbije ocenio je da policija nije prekršila zakon kada je prisluškivala i snimala razgovore bivšeg predsednika Fudbalskog kluba Vojvodine Ratka Butorovića, koji je sa grupom ljudi optužen za nameštanje fudbalskih utakmica.

Vrhovni sud je time uvažio žalbu Okružnog javnog tužioca u Novom Sadu i ukinuo rešenje novosadskog Okružnog suda o izdvajanju iz spisa transkripata snimanih i prisluškivanih razgovora iz predmeta protiv Buturovića i drugih optuženih, i naložio prvostepenom sudu da nastavi sa glavnim pretresom koji je bio prekinut 29. septembra prošle godine do odluke VSS.

Izvor: Mondo
 
Natrag
Top