Pali dileri i svodnici

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Pali dileri i svodnici




Izvor: Nezavisne novine - 14.01.2011 16:44

slitunain.php


BRČKO, TUZLA - U zajedničkoj policijskoj akciji kodnog naziva "Stranac" u petak je na području Brčkog i Tuzle uhapšeno deset osumnjičenih lica koje terete za trgovinu narkoticima i navođenje na prostituciju.
"Nezavisnim" je potvrđeno da su uhapšeni Dražen Vasiljević (25), Mitar Dugić (20), Aleksandar Nikolić (20), Marko Stević (20), Snježana Mrkonjić (28), svi iz Brčkog, te Osman Batinić (27), Admir Čeliković (28) i Vedran Andrić, svi iz Tuzle. U akciji su uhapšena i dva stranca, odnosno državljani Srbije za kojima je još ranije MUP Srbije raspisao međunarodne potjernice zbog trgovine narkoticima, a radi se o Radoslavu Živanoviću (45) i Marku Guberiniću (29), obojica iz Obrenovca.
Halid Emkić, portparol brčanske policije, kazao je u petak da su osumnjičeni nakon hapšenja sprovedeni na kriminalističku obradu.
"Akcija 'Stranac' započela je u ranim jutarnjim časovima, a u sklopu nje izvršeni su pretresi na 16 lokacija koje su koristili osumnjičeni. Od tog broja 11 pretresa izvršeno je u Brčkom, dvije lokacije pretresali su pripadnici CJB Bijeljina, a tri pretresa izvršio je MUP Tuzlanskog kantona. Međutim, akcija je i dalje u toku i više detalja biće poznato po dokumentovanju cijelog slučaja", naveo je Emkić.
Dodao je kako policija raspolaže informacijama da je ukupno 10 osoba bilo umiješano u rasturanje droge, kao i navođenje na prostituciju.
"Imamo saznanja da su osumnjičeni od avgusta prošle godine učestvovali u trgovini sa više od tri kilograma marihuane, pola kilograma heroina i oko 60 grama kokaina. Pošto je u akciji privedena i nekolicina stranih državljana, o svemu je obaviještena i Služba za poslove sa strancima BiH, a određene informacije provjeravamo i preko Interpola", naveo je Emkić.
"Nezavisnim" je potvrđeno da su uhapšeni stranci dobro poznati policiji odranije. Živanović je tako krajem 2008. godine za dlaku izbjegao hapšenje u Beogradu i od tada je nedostupan pravosuđu Srbije.
On je povezivan sa grupom koju je predvodio Ognjen Šekularac (29), a koju su činili još i Matija Šporcija, Filip Petričević (28) i Dejan Pavlović (24), svi iz Beograda, kod kojih je 25. decembra 2008. godine policija pronašla i zaplijenila četiri kilograma kokaina, tri kilograma heroina, 50 kilograma paracetamola, novac, oružje i skupocjene automobile.
S ovom grupom bio je povezan i Ruško Pajić (44) iz Banjaluke, koji je 22. februara prošle godine ubijen u mafijaškoj "sačekuši" ispred vikendice na Čokorskim poljima kod Banjaluke.
 
Natrag
Top