Pale: Udarili policajca vozilom pa pobjegli!

Učlanjen(a)
15.09.2011
Poruka
86


Pale: Udarili policajca vozilom pa pobjegli!




Izvor: 24sata.info


24_tv_logo.png

thumbnail.php
Policija RS / 24sata.info
24SI - Centar javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo podnio je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu dopunu izvještaja protiv lica čiji su inicijali A.H. iz Doboja i D.M. iz Zenice zbog napada na policajaca za vrijeme obavljanja službene dužnosti i izazivanja opšte opasnosti.

Kako Srna saznaje, riječ je o Alisanu Hajrizu (25) i Demiru Mešiću (29), koji se nalaze u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda Zenica.
Iz CJB Istočno Sarajevo saopšteno je da postoje osnovi sumnje da su Hajriz i Mešić 18. septembra, u 19.45 časova u mjestu Donja Ljubogošta, opština Pale, upravljajući vozilom marke "audi A4", nanijeli tjelesne povrede policijskom službeniku Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo.
Nakon što nepoznati vozač nije stao na znak zaustavljanja stop tablicom, lijevom bočnom stranom vozila udario je u policijskog službenika i udaljio se u pravcu Ljubogošta.
Nakon tog incidenta vozilo se tokom bjekstva sudarilo sa još tri putnička vozila izazvavši na njima materijalnu štetu.
Hajriz i Mešić su uhapšeni 22. septembra na području Sarajeva i predati policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.
Istog dana kada su Hajriz i Mešić vozilom udarili policajca, dežurni operativni radnik CJB Istočno Sarajevo obaviješten je od MUP-a Kantona Sarajevo da su njihovi policijski službenici, prilikom kontrole saobraćaja, pokušali da zaustave vozilo "šaran karavan", slovenačkih registarskih oznaka, koje se nije zaustavilo nego se nastavilo kretati u pravcu mjesta Bulozi, opština Istočni Stari Grad.
Zbog postojanja osnova sumnje da navedeno vozilo potiče iz krivičnog djela, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo krenuli su u potragu za njim, a nakon što se zaustavilo u mjestu Donji Bulozi, iz njega su izašla dva nepoznata lica, sjela u "audi A4" i pobjegla u pravcu Pala.
Tog dana, oko 21.30 časova, na lokalnom seoskom putu u mjestu Rogoušići, opština Pale, pronađeno je navedeno vozilo sa vidljivim oštećenjem.
Uviđajem i provjerama utvrđeno je da je vozilo otuđeno na području Gračanice i da tablice na vozilu pripadaju vozilu "opel kadet" koje su u ranijem periodu otuđene u Kantonu Sarajevo.
Obzirom da su u oba vozila pronađeni tragovi papilarnih linija, utvrđeno je da se u njima nalazio Hajriz.
 
Natrag
Top