Šta je novo?

Paketići za decu iz doma u Sremčici

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Paketići za decu iz doma u Sremčici
Motociklisti prerušeni u Deda Mrazove uručili su danas novogodišnje poklone štićenicima Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju “Sremčica”.Više od 200 motociklista okupili su se ispred Skupštine grada, a potom se odvezli do Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju “Sremčica” i uručili deci novogodišnje poklone.


300370_deda-mrazevi-foto-milorad-milankovic_f.jpgOva humanitarna akcija sada već polako postaje tradicija. Šestu godinu za redom motociklisti iz raznih delova Srbije dolaze kako bi obradovali mališane.

"Još pre šest-sedam godina smo došli na ideju da ovako nešto organizujemo, ali nismo bili dovoljno spretni i spremni da to i uradimo. Pre pet godina smo definitivno rekli da hoćemo i na ovom mestu je 2007. godine nas tridesetak započelo ovu tradiciju", kaže Ivan Pavlović, predsednik Asocijacije motociklista Srbije.

Svake godine plan je isti. Prvo okupljenje i slikanje ispred Skupštine, a potom u odelima Deda Mraza i na okićenim motorima vožnja do Doma za decu ometenu u razvoju u Sremčici.

"Kao i svake godine idemo u Sremčicu i nosimo im paketiće. Ove godine smo napravili oko 400 paketića, a plan nam je i da ih dovedemo u grad", objašnjava Pavlović.

Druženje je nastavljeno u OŠ "Kralj Petar I Karađorđević", gde je za mališane upriličen koncert uz poklone i neizostavne novogodišnje slatkiše.


Izvor:
B92.net
 
Poslednja izmena od urednika:
Top