Padobranac poginuo prilikom doskoka

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Padobranac poginuo prilikom doskoka
[/h] Izvor: Blic


Beograd -- Padobranac M.N. od 37 godina poginuo je oko 15.30 na aerodromu "Lisičji jarak" u Padinskoj skeli prilikom doskoka.

6567961614f27222dc5c5c383420846_368x259.jpg
Prema prvim, nepotvrđenim informacijama, pilot i padobranac bili su u avionu "cesna 182 ha", a uzrok nesreće nije bila neispravna oprema, jer se padobran otvorio.
Kako "Blic" saznaje, do nesreće je došlo greškom padobranca, koji je nisko napravio zaokret, pa je prilikom doskoka zadobio povrede usled kojih je preminuo.
Katarina Andrić Milosavljević iz republičkog Direktorata civilnog vazduhoplovstva rekla je Tanjugu da je nastradali imao dozvolu sportskog padobranca i da se nesreća dogodila prilikom njegovog trećeg skoka iz sportskog aviona.

"Služba Direktorata za istraživanje uzroka udesa odmah je otišla na lice mesta, kako bi utvrdila uzrok ove nesreće", rekla je Milosavljevićka.

Ekipa Hitne pomoći pokušala je reanimaciju, ali bez uspeha.

 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Prijatelji padobranca u šoku, poginuo posle 800 skokova





Izvor: Blic



Padobranac Milun N. (37) iz Zemuna poginuo je juče oko 15 sati prilikom skoka padobranom na sportskom aerodromu Lisičji jarak u Padinskoj Skeli. Do nesreće je došlo pri doskoku, kad je mladić verovatno napravio grešku i velikom brzinom udario u zemlju.

223534_1007-lisiciji-jarak-les-foto-vlukic-3_f.jpg

Očekuju se rezultati uviđaja Vazduhoplovne inspekcije


Padobranac je skočio iz aviona “cesna 187HA” i to mu je bio treći skok tog dana. Poznanici nastradalog mladića tvrde da je on bio iskusan padobranac koji se godinama bavio ovim sportom. Prema nezvaničnim saznanjima, nastradali Milun N. je iza sebe imao oko 800 skokova.

Očevici nisu mogli detaljnije da govore o nesreći pre nego što inspektori civilnog vazduhoplovstva obave uviđaj. Nezvanično, međutim, saznajemo da je padobran bio ispravan i da se otvorio, ali je - sudeći po komentarima koje smo čuli na aerodromu - do nesreće došlo verovatno greškom padobranca.
On je, navodno, kasno napravio zaokret i nije usporio pad, tako da je velikom brzinom udario o zemlju, što je izazvalo smrtonosne povrede.

Ekipa Hitne pomoći odmah je izašla na teren i pokušala da ga reanimira, ali je oko 15.40 časova samo mogla da konstatuje smrt.

- Sve okolnosti ove nesreće još nisu poznate i naknadno će biti utvrđene istragom. Ekipa Hitne pomoći mladiću je konstatovala povrede glave i nadutost stomaka, što ukazuje da je došlo do unutrašnjeg krvarenja usled povrede vitalnih organa - rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Opširnije informacije o nesreći biće poznate tek nakon uviđaja Vazduhoplovne inspekcije. Direktorat za civilno vazduhoplovstvo potvrdio je juče kasno po podne da je padobranac imao urednu dozvolu.
 
Natrag
Top