Šta je novo?

Pacijenti napunili domove zdravlja

P

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.513
Pacijenti napunili domove zdravlja
Izvor: Glas Srpske 25.07.2011 22:00
Autor: N. V.

BANjALUKA - Zbog naglih vremenskih promjena u službama hitne medicinske pomoći i domovima zdravlja u Srpskoj povećan je broj pacijenata koji traže ljekarsku pomoć.

Šef edukativnog centra porodične medicine u Banjaluci Mladen Šukalo izjavio je da se u domove zdravlja najviše javljaju hronični bolesnici.

- Srčani bolesnici, pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, stomačnim tegobama, te plućni bolesnici, najviše su tražili ljekarsku pomoć - rekao je Šukalo.
U Službi hitne pomoći u Trebinju rekli su da se najviše pacijenata javljalo sa stomačnim tegobama.

- Sve više Trebinjaca žali se na bolove u stomaku koji vrlo brzo prelaze u dehidraciju - rekao je ljekar u trebinjskoj hitnoj pomoći Vasko Kovač.
Ljekar prijemnog odjeljenja bolnice Kasindo Nataša Lučić istakla je da je posljednjih dana povećan broj hroničnih bolesnika, ali i pacijenata sa otežanim disanjem, glavoboljama i hroničnim kardiovaskularnim bolestima.

U službama hitne pomoći u Doboju, Prijedoru i Foči rekli su da su se najviše javljali astmatičari, pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, hroničnim kardiovaskularnim bolestima, pacijenti sa stomačnim problemima, glavoboljama, ujedima insekata i krpelja.

Vrijeme

Meteorolozi kažu da će kiša, oblaci i niske temperature pratiti stanovnike RS do kraja sedmice.

Stanovnike danas očekuje suvo, ali svježe vrijeme za ovo doba godine, rekli su u Hidrometeorološkom zavodu RS.
- Temperatura će se kretati od 14 do 23 stepeni Celzijusovih - istakli su u Zavodu.

U srijedu će preovladavati toplije vrijeme bez padavina, u četvrtak i petak očekuju se pljuskovi i grmljavina, dok se za vikend očekuje toplije i sunčanije vrijeme.
 
Top