Ove stvari bi svaka žena želela da njen partner zna PRE SEKSA

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ove stvari bi svaka žena želela da njen partner zna PRE SEKSA

Predigra za ženu nije samo nekoliko dodira i šapata pre seksa. Ceo odnos sa voljenim muškarcem, od pomaganja u kući do poštovanja i komplimenata, sve to utiče na seksualni život žene. Evo nekoliko stvari koje žene žele da njihovi partneri znaju.

09950de153cf43303e07806ecf612b90e7101a18147e355d.jpg


Trejsi Koks, seksualni terapeut, kaže da žene nemaju problem da govore o seksu, ali da to češće čine sa svojim prijateljicama nego sa partnerima. Razlog je jednostavan - ne žele da povrede osetljiv muški ego. Njihove jače polovine su mnogo zatvorenije kada je ova tema u pitanju.

Dugogodišnje iskustvo Trejsi Koks pokazuje da postoji nekoliko konstantnih stavri koje bi žene želele da njihovi muškarci znaju.

Kao što joj je važno fizičko uzbuđenje, žene mnogo polažu i na emotivno. Zato im je stimulacija razgovorom i gestovima pravi način stvaranja atmosfere za seks. Lepe reči ženi su najbolji afrodizijak, pa muškarci koji žele više akcije u krevetu, treba više i da pričaju.

Što muškarac više pomaže u kućnim poslovima, to je žena odmornija i spremnija za seks. To istovremeno utiče i na uspostavljanje osećaja ravnopravnosti i poštovanja, a to žene svakako mnogo vole.

I žene vole da iniciraju seks, ali gube volju ako muškarac to svakoga dana suptilno od njih traži. Ali ako pak nije raspoložena za seks, žena ne voli nikako da partner vrši pritisak na nju. Samo će joj smanjiti želju i biće joj naporan.

Ako muškarac ženu pritiska da doživi orgazamm, ni najmanje joj ne pomaže. Ona trea da se opusti, da vrhunac dođe spontano. Ali ako orgazam i izostane, to ne znači da seks nije bio dobar. Ipak, muškarac treba da zna da žena orgazam ne doživljava uvek isključivo penetracijom. Zato treba da se posveti i drugim načinima stimulacije klitorisa.

Žene ne žele uvek romantičan seks, i one su otvorene za grublje varijante u krevetu, naravno, ako želju za tim i pokazuju. Zato ne treba uvek nastupiti sa nežnim dodirima, dovoljno je samo pratiti govor tela žene.

I zlatno pravilo, kao ni prekratak, ni predug penis nije želja žene. Naprotiv, pre će joj biti mučenje nego uživanje. Takođe, ni maratonski seks nije najpoželjnija stvar. Sama penetracija koja traje duže od 20 minuta vodi do utrnuća i gubitka oseta. Žena želi skup predigre, slatkih pauza, ne samo penetraciju.

(dailymail.co.uk)
 
Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
407
Naravno da jeste. Ali i sama/sam znas da zena koja pristane da bude ljubavnica nije zato da bi joj muskarac bacao djubre, usisavao stan itd. Njoj, najverovatnije, treba nesto drugo sto se ne meri u stotinama € itd...
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Žensko sam, da ne bude zabune, mislim na ono "sama/sam", piše ovde pored ako pogledaš, a i muško koje bi za avatar stavilo Beti Bup baš i nije neko muško, jel'? ;)

Elem, u naslovu stoji "svaka žena", što se ne odnosi na pojam "supruga" nego na "ženu" uopšte. Da, ljubavnica uglavnom neće očekivati da za nju radiš kućne poslove. Kažem uglavnom, mada se i to može naći, ima mnogo varijanti tog odnosa.

A drugo, na ljubavnice se često troši mnogo više nego na supruge, osim ako i sama nije zauzeta, a u braku baš i nema mnogo "varnica", pa se "snalazi" sa strane, onako negde "na brzinu", da ničiji privatan život ne trpi. Ima mnogo ljubavnica koje su u stvari "izdržavane žene", a one troše ne više od supruge, nego ponekad mnogo više od cele porodice. Prema tome, treba precizirati o čemu se radi.

Ženama pre svega treba poštovanje, treba neko ko će da ih "čuje". Ne da ih "sluša" bez pogovora, to nijedna normalna žena ne želi, nego da "čuje" njene potrebe, i kao što reče gospođa u tekstu, ne želi bilo kakav pritisak. Opušteno.

A nije li to ono što svi želimo, ne kao žene ili muškarci nego kao živa bića?

Sve ovo odnosi se i na muškarce. Nijedna žena ne može da očekuje poštovanje, ljubav, toleranciju, pomoć... ako i sama ne pruža isto to.

Zato mislim da nikakve razlike nema između "žene" i "ljubavnice". "Ljubavnice" su žene i volele bi da budu tretirane isto, kao što piše u tekstu. Kućni poslovi su u celoj ovoj priči najmanja stavka, ali što bi naš narod rekao "svako se češe onde gde ga svrbi". Verovatno ne voliš kućne poslove. Iskreno, ne volim ih ni ja, ali ih radim jer neko mora. Doduše, ja imam svesrdnu pomoć svog partnera, ali ne za sve.

A o trošenju nečijeg novca i da ne pričamo, ima mnogo žena koje izdržavaju svoje ljubavnike, tako da u celoj toj priči, ima nebrojeno mnogo varijacija na temu.

Na šta se na kraju svodi sve to? Na to da nikakve posebne razlike ne samo između "supruge" i "ljubavnice", nego i između žena i muškaraca, nema. Svi mi želimo isto. Ljubav, poštovanje, toleranciju, međusobno razumevanje i pomoć kad je potrebna, ako je odnos ono što treba da predstavlja. Jer, i odnos sa ljubavnicom može da bude "veza", i onda se sve ovo primenjuje i na nju.

A ako je u pitanju "snalaženje na brzinu", tipa: "Daj da se istresem, pa da idem dalje", onda to nema veze ni sa čim. Onda je to odnos koji se, na ovaj ili onaj način, plaća. Ne mora novcem, plaća se seksom, što je verovatno ono na šta si mislio. Njoj treba seks, tebi treba seks, praktično ste "pomogli" jedno drugom, "platili uslugom", i otišli svako na svoju stranu, bez osvrtanja.

Nadam se da te nisam smorila, ali ovo su vrlo osetljive stvari a varijacija na temu je mnogo. Treba biti precizan, što se jednom rečenicom sigurno ne može. :)
 
Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
407
Taman posla da me smoris.
Tacno je da je tema kompleksna, ali...
Radimo zajedno u istoj firmi, dodjem kod tebe i ti mi das Kofetin , jer imam jake glavobolje.

Citiram.
A ako je u pitanju "snalaženje na brzinu", tipa: "Daj da se istresem, pa da idem dalje", onda to nema veze ni sa čim. Onda je to odnos koji se, na ovaj ili onaj način, plaća. Ne mora novcem, plaća se seksom, što je verovatno ono na šta si mislio. Njoj treba seks, tebi treba seks, praktično ste "pomogli" jedno drugom, "platili uslugom", i otišli svako na svoju stranu, bez osvrtanja.
Zavrestak citata.

Ozbirom da si nacitana/pismena/obrazovana, siguran sam da znas , da kada u coveku postoji disbalans psihicko/fizicko stanje dolazi do bolesti.
Fizicke bolesti, dolaze iz glave, znaci posledica psihicke patnje.

Ta ruzna rec *istresanje*, zovem preventivom tezih bolesti, koja je potrebna kako zenama, tako i muskarcima, jer sexualnost ne prestaje sa godinama. Naravno, nisu svi lepi, kao od brega odvaljeni, niti svi imaju debele novcanike.

U normalnim drzavama, prostitucija je dozvoljena, ali pod strogim zdravstvenim pravilima i ne vidim sta je tu sporno, ukolikoje licni izbora pojedinca, da li ce koristiti/davati usluge ili ne.
U ostalim drzavama, prostitucija je zabranjena, ali je zato dozvoljeno gledanje tzv. reality programa, u kojima se to isto radi samo za poprilcno vece svote novca, sto je vec neka druga tema.

Ziva ti meni bila.

P.S.
Raspolozen sam za dalju analizu, ali samo preko inbox sanduceta.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Drago mi je da smo se razumeli.

A pošto si za dalju analizu raspoložen samo preko inbox-a, neka ostalima koji su pratili diskusiju (a mudro ćutali) ostane nepoznanica da li smo je tamo nastavili ili nismo. ;)

Hvala :)
 
Natrag
Top