Ova stvar nas predstavlja na Evroviziji

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Ova stvar nas predstavlja na Evroviziji
[/h]
Željko Joksimović u subotu uveče u specijalnoj emisiji na prvom kanalu RTS-a premijerno izveo pesmu "Nije ljubav stvar" sa kojom će predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije" u Azerbejdžanu.


v236800p0.jpg



U pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a i uz pomoć specijalnih gostiju Jelene Tomašević i njenog supruga Ivana Bosiljčića, Bore Dugića, Halida Bešlića i Harija Varešanovića, Željko je večeras izveo pesmu "Nije ljubav stvar".

Željko je šou otvorio pesmom "Ono naše što nekad bejaše", nastavio pesmom "Lejla" kojom je Hari Varešanović predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2006., i na kraju uvodnog dela otpevao "Lane moje" – pesmu sa kojom je 2004. godine osvojio drugo mesto u Atini.

Iako su svi sa nestrpljenjem isčekivali ovo veče da čuju pesmu koja će Srbiju predstavljati na ovogodišnjoj "Pesmi Evrovizije", Željko je pesmu izveo gotovo pred sam kraj emisije, najpre u engleskoj verziji koja nosi naziv "Synonym". Publika u studiju pesmu je nagradila ovacijama.

Odmah potom usledila je i srpska verzija. Emotivna balada, intenzivna i u Željkovom prepoznatljivom stilu, sa puno instrumentala, upravo onakva kakvom je Željko i predstavio - potencijalni evrovizijski hit.


Tekst pesme pisali su Marina Tucaković i Miloš Šoganović, aranžman potpisuju Željko Joksimović i Alek Aleksov, a tekst za englesku verziju pesme pisala je Ljilja Jorgovanović.

"Želeo sam da ponovo napravim nešto originalno, a emotivno. Ovo je jedno od najvećih muzičkih susreta na svetu, i pesma mora biti drugačija, to je bio moj preduslov da uopšte prihvatim učešće na ovom takmičenju, ponovo", izjavio je Željko opisujući pesmu.

Tri puta je ušestvovao na Eurosongu i tri puta bio uspešan. Osvojio je šesto mesto kao kompozitor pesme "Oro" koju je izvodila Jelena Tomašević, drugo mesto sa kompozicijom "Lejla" koju je izvodio Hari Varešanović i drugo mesto sa pesmom "Lane moje". Pesmu koja će nas ove godine predstavljati u Bakuu Željko je opisao kao vanvremensku, kao pesmu koja se ne može svrstati ni u jedan žanr, kakve su, po njegovim rečima, i pesme "Lane moje" i "Lejla".

Srpski predstavnik na Eurosongu je nedavno proglašen za najboljeg kantautora ovog muzičkog takmičenja u poslednjih deset godina, njegovo "Lane" je proglašeno za najbolju kompoziciju festivala, a vest da će Joksimović ponovo predstavljati Srbiju je napravila pometnju na Eurosong kladionici. Sve to, a da novu pesmu "niko živi" nije ni čuo, kakve će reakcije biti sada kad je kompozicija poznata?!

MONDO
 
Poslednja izmena od urednika:
que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
mene podseca na ovu wacko2
 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Joksimović prvi nastupa u drugom polufinalu ''Evrosonga'' Video

Žreb u Azerbejdžanu


Joksimović prvi nastupa u drugom polufinalu ''Evrosonga'' Video


Tanjug |



Predstavnik Srbije Željko Joksimović će pesmu ''Nije ljubav stvar'' izvesti 24. maja, kao prvi izvođač u drugom polufinalu "Pesme Evrovizije 2012.", odlučeno je danas žrebom u azerbejdžanskoj prestonici Bakuu.

223576_zabzeljko-joksimovic-evrosong-2012-gost-jelena-tomasevicfoto-press-rts-20_ff.jpg


Na tradicionalnom susretu šefova delegacija zemalja učesnica "Pesme Evrovizije", koji su počeli juče u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, danas je održan žreb kojim je određen redosled nastupa 42 takmičara tokom prvog i drugog polufinala 57. izdanja "Evrosonga".

Željko Joksimović je kompozitor i izvođač ovogodišnje evrovizijske pesme Srbije. Autori teksta su Marina Tucaković i Miloš Roganović.

Postprodukcija i mastering pesme ''Nije ljubav stvar'', kao i engleske verzije ''Sinonim'', urađena je u Njujorku, u studiju Džejmsa Kruza, višestruko nagrađivanog audio-mastering inženjera, koji je, između ostalog, laureat i devet Gremi nagrada.

"Pesma Evrovizije" biće održana u Azerbejdžanu 22, 24. i 26. maja u Kristalnoj dvorani Baku, velelepnom zdanju koje se još gradi na obali Kaspijskog jezera.

Ovo će biti naše šesto učešće, dok je za Željka Joksimovića ovo četvrti angažman na ovom muzičkom takmičenju, koje svake godine prati oko 120 miliona televizijskih gledalaca.




 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top