Šta je novo?

Otvoren Sajam nameštaja, popusti do 40 odsto, moguće i odloženo pla

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.732
Otvoren Sajam nameštaja, popusti do 40 odsto, moguće i odloženo plaćanje


Jubilarni, 50. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji je okupio više od 500 domaćih i inostranih izlagača, otvoren je danas na Beogradskom sajmu.

5nqTs.jpg

Od kupnog broja izlagača trećina je iz iznostranstva, a očekuje se oko 60.000 posetilaca

Manifestaciju je otvorio Rasim Ljajić, potpredsednk vlade i ministar trgovine koji je rekao da je domaća drvna industrija, iako u krizi, lane zabeležila pozitivne izvozne rezultate, a takva je situacija i u prvih devet meseci ove godine.

Ljajić je naveo da je izvoz drvne industrije prošle godine bio 287 miliona evra, od čega polovina obuhvata nameštaj i građevinsku stolariju.

paMC6.jpg


On je naglasio da država treba da subvencijama i podsticanjem izvoza pomaže domaće proizvođače nameštaja kako bi što više izvozili u zemlje sa kojima imamo sporazume o slobodnoj trgovini kao što je Rusija.

Ljajć je najavio da će sledećeg meseca državna delegacija Srbije boraviti u Rusiji da bi se dogovorili o otvaranju distributivnog centra za proizvođače iz Srbije.

3.jpg

On je izrazio očekivanje da će i kompanije iz inostranstva naći interes da investiraju u drvnu industriju Srbije, posebno zbog sporazuma o slobodnoj trgovini koje imamo sa nizom zemalja.

4.jpg

Ljajić je rekao da očekuje veliku posećenost sajma, kao i da se sklope novi poslovni aranžmani.

Sajam pod sloganom ''Šta vam nedostaje" trajaće do 18. novembra, a prema najavama izlagača, popusti će ići do 40 odsto, takođe je moguće odloženo plaćanje, kao kataloška i onlajn prodaja eksponata koji nisu izloženi.

5.jpg

Od kupnog broja izlagača trećina je iz iznostranstva, a očekuje se oko 60.000 posetilaca koji će imati priliku i da u razgovoru sa arhitektama i dizajnerima dobiju savete za uređenje enterijera, kao i ideju o najboljem rešenju za preuređenje, adaptaciju i oplemenjivanje prostora.

Istovremeno sa sajmom nameštaja biće održana i Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju.

6.jpg

Tradicionalno uz Salon nameštaja, priređena je i velika Izložba dizajna, u saradnji sa umetničkim udruženjem ULUPUDS, koje slavi 60 godina postojanja.

U Hali dva biće predstavljeni umetnički radovi članova ULUPUDS-a - arhitekata, dizajnera, slikara, vajara, dizajnera tekstila, fotografa, kostimografa, keramičara i teoretičara.

7.jpg
Rasim Ljajić otvara Sajam

Radove će predstaviti i studenti Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta primenjenih umetnosti, Akademija lepih umetnosti, Šumarskog fakulteta, Megatrenda, Edukonsa, ali i srodnih umetničkih asocijacija iz Slovenije, BiH i Hrvatske. Osnovni cilj je da se povežu mladi talenati, projektanati i dizajneri sa proizvođačima i privrednicima.

Ulaz 300 dinara
Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, ulaznice za grupne posete koštaju 200 dinara, a parking - 100 dinara na sat.

Izvor: Blic Online
 
Top