Šta je novo?

Otvoren novi park kod Nebojša Kule

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Zasađeno nekoliko stotina novih sadnicaOtvoren novi park kod Nebojša Kule

Izvor: Blic G.Svilar | 09. 04. 2011. - 15:00h | Foto: G.Svilar

Beograd je dobio moderan park kod Nebojša Kule, gde je posađeno nekoliko stotina sadnica bambusa, lavande, drena, jasmina i breze. U maloj radnoj akciji kraj reke, sađenju novih biljaka od ranog jutra pridružili su se brojni građani i poznate ličnosti. Prvu sadnicu posadio je Vlade Divac, proslavljeni košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
Noseći u mislima poruku Čika Jove Zmaja “Gde god nađeš dobro mesto, tu drvo posadi”, nekoliko desetina Beograđana svih uzrasta okupilo se oko 12 sati na livadi kraj Kule Nebojša, kako bi udahnuli novi život pomalo zaboravljenom prostranstvu od najmanje 400 kvadratnih metara.

132630_bgpark-foto-g-s_sg.jpg


"Posej život, pusti korenje": Vlade Divac

- Svi smo svesni koliko znači i samo jedna zasađena biljka. To je kao jedan novi život. Ovde sam da bi pomogao da započnemo taj novi život, da on pusti korenje i da nam svima bude lepše - rekao je Vlade Divac koji je nakon akcije uslišio molbe svih obožavalaca pozirajući pred fotoaparatima.

Pod sloganom "Posej život, pusti korenje" okupljeni su otvorili izgradnju parka koju će narednih dana kraju privesti radnici JKP "Zelenilo Beograd".

Park će imati solarnu rasvetu i klupe, a inače se nalazi tik uz biciklističku stazu tako da će ubuduće i biciklisti ali i šetači pored reke moći da predahnu u ovoj pravoj maloj oazi.

132631_bgpark1-foto-g-s_f.jpg


Park će imati preko 500 sadnica lavande, breze, bambusa...

Park je uređen zahvaljujući saradnji kompanije "Telenor", Opštine stari grad, “Zelenila Beograd” Sekretarijata za životnu sredinu i pokreta "Supernatural".

- U svakodnevnom poslovanju vodimo računa o životnoj sredini, najpre u našem okruženju, i na taj način doprinosimo razvoju ekološke svesti - rekla je Sandra Štajner, izvršna direktorka korporativnih komunikacija "Telenora".
 
Top