Otvoren Muzej iluzija u Beogradu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.966
Otvoren Muzej iluzija u Beogradu

17f453392f7bf05a9.jpg

Muzej iluzija: Ames soba

Posle Beča, Muzej iluzija, koji će zabaviti i edukovati posetioce svih generacija, otvoren je i u Beogradu u Nušićevoj 11.

Soba ogledala, kaleidoskop, soba koja menja percepciju veličine osobe, didaktičko-logičke igračke i zagonetke, samo su deo eksponata i zabavne ponude novootvorenog Muzeja iluzija u samom centru Beograda.

Fascinantni svet iluzija osmišljen je tako da natera na preispitivanje vlastitih čula. Idealno je mesto za sve generacije: decu, roditelje, deke i bake, parove…

Posetioci muzeja moći će hrabro da uskoče u vrtlog iluzija u Vortex tunelu, jednom od retkih tunela te vrste u ovom delu Evrope, kao i da uđu u sobu ogledala idealnu za „selfije“.

Isprobajte stolicu koja menja percepciju veličine, tako da se osoba na stolici čini izuzetno malom u odnosu na druge ljude u prostoriji.

Doživite večeru sa svojih pet kopija za stolom za kloniranje, i vratite se u detinjstvo uz kaleidoskop, čije razigrane uzorke, umesto šarenih papirića i perli, čine sami posetioci.

Muzej iluzija – zabava zagarantovana
Uz pravo bogatstvo eksponata i zabavne i atraktivne varke, koje, na svojih gotovo 400 m2 nudi Muzej iluzija, naučite ponešto o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i naučnim objašnjenjima koja se nalaze iza iluzija, kako bi razumeli zašto oči vide stvari koje mozak ne razume.

Ono što ovaj muzej čini drugačijim i privlačnijim je to da, kada uđete u muzej, ne smete da zaboravite svoj fotoaparat, a kada izađete pitaćete se da li je sve bilo iluzija. Zabava za sve uzraste je zagarantovana.

Muzej iluzija u Beogradu zasigurno će postati jedna od omiljenih gradskih destinacija, a brojni posetioci svoje doživljaje moći će da fotografišu i podele na društvenim mrežama.

Muzej iluzija – info
Naziv: Muzej iluzija
Adresa: Nušićeva 11
Cene ulaznica:
– odrasli… 600 RSD
– deca (5-15 godina)… 400 RSD
– porodična ulaznica… 1500 RSD
Radno vreme: ponedeljak – nedelja od 9.00 do 22.00

(danubeogradu.rs)

29367e8ec4b5e5bb7.jpg
 
Natrag
Top