Otvoren konkurs za 14000 mladih pripravnika

Član
Učlanjen(a)
28.01.2010
Poruka
2
Konkurs je otvorio naravno ko drugi nego g-din Dinkic.Kako misljenje imate u vezi ovog konkursa posto je dat uslov da mogu da konkurisu samo kandidati do 30 god.Imam 37 god. i troje dece ja sam na neki nacin obelezena tj. zigosana sto sam jedan deo zivota posvetila deci da bi ih na neki nacin sacuvala,sklonila sa ulice da nebi danas,sutra postali potencijalni narkomani, lopovi.Sada kada su porasli ja bi da konkurisem ali ne mogu jer imam vise godina.Na pr. u Australiji ili Kanadi prva bi imala sansu da konkurisem zato sto njihov sistem nedozvoljava da zena sa dvoje ili vise dece bude u drugom planu.Znaci sve u svemu nije bitno znanje,iskustvo,odgovornost nego godine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Svaki dan se prica o padu nataliteta treba da ih sramota bude i da udju u misiju rupu i da se nikada vise ne pojavljuju.

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
@flakjor dobro dosla u klub nezaposlenih. Imam 38 godina , 3 dece i nikakvu sansu da se zaposli. Znaci ako imas 30 i vise godina i ne radis jedino sto ti preostaje je da se ubijes.

Godinama sam radila na odredjeno vreme i na crno, posto sam videla da od stalnog zaposlenja nema vajde posvetila sam se porodici i rodila 3 dece. Deca vec porasla i resih da se zaposlim. Kad ja tamo ono medjutim. Ljudi preko 30 godina su nepodobni za rad, ne trebamo nikome. I da se zaposlimo u penziju necemo otici jer cemo pravo sa posla da idemo u grob jer i ako se penzionisemo necemo moci da zivimo od bedne penzije. Umesto da nas zastite oni nas gaze, zato nemoj da ocekuju povecanje nataliteta. Tako da je bolje otici odavde i krenuti od nule.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Svaka čast na hrabrosti i odluci o podizanju dece, nema veze za posao, imate po troje dece, to mnogo više znači! To je totalno pogrešna i nazadna politika kod nas, na neki način teraju ljude da se ne žene/udaju, da rađaju, planiraju porodicu i budućnost. I žene koje rade su u strahu od otkaza, pa se ne odlučuju na to. A onim gnjidama u Vladi i na vlasti su puna usta dece i brige o deci, brinu o beloj kugi i porodici...

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Hvala :) Ali opet ta deca treba da jedu, da se obuku, da se skoluju. Imaju i oni svoje potrebe koje treba ispunjavati. Suprugova firma je u fazi unistavanja, firma koja je do pre par meseci odlicno poslovala. Ocito je dosao red na nju da se unisti i ode u ruke privatnika. Plate su smanjene, neki su otpusteni, neki poslati u penziju a neki na prinudnom odmoru. Ja sezonski radim od realitija do realitija, znaci imam posao 5 meseci, posle kako se snadjem. Sva sreca to je moderatorski posao pa ga radim od kuce i kraj dece sam svoje. Ali hocu jos nesto da radim ne moze se ziveti od 100 evra. I da sam sama ne zivi se sa tolickom sumom novca. U drugim zemljama postuju zene koje imaju 3 i vise deteta. Drzava im da platu, egzistenciju i na kraju penziju.

Toliko sam razocarana u ovo drustvo da to postaje veoma bolno. Najgore je sto vas mlade sve ovo isto ceka. Mozda je nekima smesno ali ima vremena precicete 30 godina pa cete se setiti ove budale i njenih pisanija. :D

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Samo da dodam. Nisam mlad, imam 32/3 godine, i muče me hm... slični problemi! Nemam porodicu, a ova država je jedan od glavnih razloga! Imam 3 godine radnog staža, i o-ho-ho na crno! Da je sreće, svi bi trebali da imamo po troje dece i rešene životne probleme!
Razumem tvoju situaciju, ali moraš da istraješ i da se boriš/te (zajedno sa suprugom), jer imate zbog čega i koga...

Član
Učlanjen(a)
28.01.2010
Poruka
2
Znam da nas zena sa troje i vise dece, skolovanih zena ima sve vise i vise.

Natrag