Otvoren 77. poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.967
NOVI SAD 16. 05. 2010
PRESS

Otvoren 77. poljoprivredni sajam u Novom Sadu


Na Novosadskom sajmu juče je otvoren Međunarodni poljoprivredni sajam, na kojem učestvuje oko 1.300 domaćih i stranih izlagača

sajam.jpg


Došli i stranci...
Oko 1.300 domaćih i izlagača iz 20 zemalja sveta


Na otvaranju te manifestacije, koja se održava 77. put, ministar poljoprivrede Saša Dragin istakao je da je agrarna politika Srbije socijalno odgovorna i okrenuta malom proizvođaču. Ministarstvo poljoprivrede je i ove godine strateški partner sajma, a ujedno i pokrovitelj najveće nacionalne izložbe stoke, na kojoj je izloženo oko 3.000 životinja.
Predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da je sajam bio i ostao najznačajnija agrarna manifestacija u ovom delu Evrope. Pajtić je rekao da su za razvoj poljoprivrede neophodna dalja ulaganja u nova znanja i nove tehnologije.
Ove godine sajam prvi put ima i zemlju partnera, a to je Mađarska, u čijoj organizaciji će biti upriličeni brojni stručni skupovi, kao i kulturna manifestacija „Mađ-art". Sajam traje do 22. maja, a na njemu učestvuje oko 1.300 izlagača iz 20 zemalja, od čega strane kompanije čine 30 odsto učesnika. Polovina izlagača predstavlja novine u industriji poljoprivredne mehanizacije i prateće opreme. Inače, mnoge banke ponudile su povoljne kredite za poljoprivrednike, kojima je nainteresantnija ponuda Kredi Agrikola Srbija, sa rokom otplate od pet godina.

(E. P. - AG.)

 
Natrag
Top