Šta je novo?

Otvoren 15. Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu

P

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.513
Otvoren 15. Jugoslovenski pozorišni festival u UžicuIzvor: Blic V. Lojanica | 08. 11. 2010. - 23:15h | Foto: V. Lojanica


Predstavom "Falsifikator" BDP-a, večeras je u Užicu otvoren 15. Jugoslovenski pozorišni festival "Bez prevoda" koji se ove godine igra pod motom "Ceo svet je pozornica, sve ostalo je ćutanje".


Prestižu smotru najboljih teatarskih ostvarenje iz prošlosezonske produkcije u Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj otvorio je specijalni savetnik ministra kulture Goran Marković, po čijem teksu i režiji je izvedena prva festivalska predstava.„Ovaj festival je prvi pokazao kako su umetnost i kultura brži i mnogo pametniji od političkih programa, a pozorišni umetnici važniji od moćnika koji su na godinama zagorčavali tuđi život. Užice više nije kulturna provincija već mesto u koje se dolazi sa respektom i očekivanjem,“ rekao je Goran Marković.


Petnaesti JPF nastavlja se sutra predstavom „Majstor i Margarita“ (Mihail Bulgakov / Aleksandar Kovač) u izvođenju Narodnog pozorišta iz Užica.
 
Top