Nije lakše. I da je tako opet nedostaje preko 300 godina, do 1776. Dakle, nema kontinuitet. Kao drugo, Rim je pao 476 a Vizantija se ne smatra Rimom. Biblija govori o 10 careva nakon pada Rima. To se ne odnosi na Vizantiju.
Ali kako bilo, čak i da se Vizantija računa, opet nemaš kontinuitet. Jedino kontinuitet bi bio Ruski car...jel da...on sebe smatra naslednikom Rima pa bi Rusija bila ta zver.
Dakle, kako god okreneš ne stoji ovo kako si povezao.
Ja sam zeleo da skratim ,da ti pokazem kako je Rimsko cartstvo jus duze postojalo,pa sam zato naveo primer Istocnog Rimskog carstva i njegovog pada u XV veku koji ti ne priznajes,ali ima i druga solucija koja je jos preciznija...jer sa prvom sam hteo da ti pokazem da gresis al badava.
Solucija dva:
Rimsko carstvo se pod cezarom Teodosijom,395.NE podelilo na zapadno i istocno.Njegov prvi sin Honorije je uzeo zapadni deo,a drugi sin Arkadije uzima istocni deo rimskog carstva.
1054.ne doslo je i do religiozne podele na katolike i pravoslavne.
1453.ne pad Carigrada.
U V veku katolicki biskup u Rimu po imenu Lav I pocinje krunisanje careva zapadnog dela Rimskog carstva.
800.ne Lav III krunise karla Velikog kao cara novog zapadnog rimskog carstva.
I sad pocinje ta druga solucija "Svetog Rimskog carstva".
Dakle osim Istocnog Rimskog carsva na istoku zazivelo je i Sveto Rimsko carstvo na zapadu.i oba su tvrdila da su hriscanska.
Naslednici Karla Velokog su se pokazali kao losi i nekad je to carsko mesto bilo cak i upraznjeno.
962.ne ,nemacki car Oton I,biva krunisan za cara svetog rimskog carstva od strane pape Jovana XII ,2.2.962.ne.
Prestonica mu je bila u Nemackoj i carevi su bili Nemci 5 vekova.
Nakon njegovih naslednika dinastija Habsburg dobija titulu cara i zadrzava je tokom najveceg dela preostalih godina svetog rimskog carstva.
car Franc II se 1806 pod udarima Napoleona odrekao rimskog carskog statuta.
1870 Rim postaje kraljevska prestonca Italije,nezavisnog od vatikana.
1871 na scenu stupa Nemacki car Vilhem I koji je naimenovan za Cezara,ili Kajzera., otkrio se kao kralj severa-Nemacka itd...
Dakle mozes sada i sam naslutiti dokle je trajalo "Sveto" Rimsko carstvo,a od kad pocinje britansko-americko....
Britansko-americka svetska sila pocetak i jasno vidljivo za sve ,mislim da bi sad trebalo da ti bude lakse cim progutas Kajzera kao Cezara.