Otkrivenje 3,14

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Dobro evo priznajem, mi smo se svi zabunili u vezi ovog stiha gore, a ti si ga ispravno razumeo.
E sada mi lepo potvrdi taj stih drugim stihovima.
Pa Biblija mora da je isto tako napadna u tvrdnji da je Isus ''stvorenje'' i isto tako ostra kada govori o tome , kao i ti.
Ti si to tamo procitao, zar ne?
Posto jesi, sada i nas prosvetli tim stihovima..
Ja nigde u Bibliji nisam nasao da je Isus ''stvoreno bice''?
Molim te onda prosvetli me, daj mi stih : ''Jahve rece: ja sam stvorio Isusa'', gde to pise???
BOG Jedini Stvoritelj - JAHVE
stvorio je SVE

U SVE spada i ISUS!
---------------------------

ako ISUS NIJE STVORENJE
onda jedino može biti STVORITELJ.
-----------------------------------------
TI tvrdiš
ISUS NIJE STVORENJE
-------------------------------
Znači - TI TVRDIŠ
Isus je STVORITELJ
-----------------------------------
Dokaži stihovima da je Isus STVORITELJ
da je Isus stvorio................ŠTO?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
BOG Jedini Stvoritelj - JAHVE
stvorio je SVE

U SVE spada i ISUS!
---------------------------

ako ISUS NIJE STVORENJE
onda jedino može biti STVORITELJ.
-----------------------------------------
TI tvrdiš
ISUS NIJE STVORENJE
-------------------------------
Znači - TI TVRDIŠ
Isus je STVORITELJ
-----------------------------------
Dokaži stihovima da je Isus STVORITELJ
da je Isus stvorio................ŠTO?

Ma ja sam ti dokazao i svi ostali i to stihovima, mnostvom stihova da je ''ISUS UCESTVOVAO U STVARANJU!''
A TI MENI NE MOZES DATI NI JEDAN STIH IZ BIBLIJE DA JE ''ISUS SVORENA LICNOST''!?
Stvarno zalosno..

Ako imas stihove ,daj mi, ako nemas, onda priznaj da nemas, sto tvrdis nesto sto ne pise u Bibliji?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ma ja sam ti dokazao i svi ostali i to stihovima, mnostvom stihova da je ''ISUS UCESTVOVAO U STVARANJU!''
A TI MENI NE MOZES DATI NI JEDAN STIH IZ BIBLIJE DA JE ''ISUS SVORENA LICNOST''!?
Stvarno zalosno..

Ako imas stihove ,daj mi, ako nemas, onda priznaj da nemas, sto tvrdis nesto sto ne pise u Bibliji?
========================

molim te podsjeti me stihovime da zatvorimo temu

ŠTO je Isus stvorio?
Isus kaže - ja sam stvorio........................što?
Isus kaže - ja sam STVORITELJ.

Puno ti fala unaprijed ISTINITI.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
========================

molim te podsjeti me stihovime da zatvorimo temu

ŠTO je Isus stvorio?
Isus kaže - ja sam stvorio........................što?
Isus kaže - ja sam STVORITELJ.

Puno ti fala unaprijed ISTINITI.

Necu valjda pisati hiljadu puta jedno isto(sto je dokazano), samo zato da bi zadovoljio tvoju teznju za raspravljanjem.
Zna se ko se raspravlja(''ko napada''), sotona napada, a Bog ima Istinu i ne namece je nikome, vec coveka upucuje tihim i krotkim glasom, dok ti ovde vices..

A ja, evo priznajem, ja sam neistint!
Isus Hristos je Istint.
I Jehova Bog je Istinit.
Jel tako?

Sada molim te daj mi stihove od Istinitog Jehove, gde kaze: ''Ja sam stvorio...... Isusa''???
Daj mi stih od Isusa gde kaze: ''Jehova me je.....stvorio''???

Umesto sto trazis da ti damo stihove da ih ti u slasti ponosa ''pobijas'' - posto si ti ''istinit'' i od ''Istinitoga poslan'', daj nam te stihove za kojima toliko ceznemo. Pokazi nam da smo mi skrenuli od istine, a ti si na pravom putu.
Mi smo spremni da promenimo svoj put. Jel to posteno? Jel mislis da smo neiskreni?

*PS. -Zasto nam ne das te stihove???
-Zasto nas drzis u mraku da pomremo?

Ajde da zatvorimo temu tako sto ces nas obratiti u ''istinu''???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nemogu vjerovat , evo i neželim vjerovat , ali sledeće rječi daju pravo značenje .

Dali je to tako

Da sve ono sto pisemo, ponekad mogu biti nase vlastite ideje ili nacin kako shvatamo Boga.
Zato moramo biti oprezni sta iznosimo , i da li se nase reci slazu sa jedinom istinom koja je zapravo Isus Hristos.
On za sebe kaze: ''Ja sam PUT ISTINA I ZIVOT''.
U nama samima nema istine sem ako dopustimo da nas on vodi i da nam je otkriva.
Mnogi to propustaju da cine, ne slusaju Hristov glas i ubacuju svoje vlastite ideje , nazivajuci to ''istinom'' a zapravo vade stihove iz konteksta..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
14. И анђелу лаодикијске цркве напиши: Тако говори Амин, Сведок Верни и Истинити, Почетак створења Божијег:

Јер Бог све створи Својом Речју, кроз Њега је све створено.

Свето Јеванђеље по Јовану
Глава 1
1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.

2. Она беше у почетку у Бога.
3. Све је кроз Њу постало, и без Ње ништа није постало што је постало.

36. Јер је од Њега и кроз Њега и у Њему све. Њему слава вавек. Амин. (Римљанима 11)

16. Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза Њ и за Њ сазда.
Јован 1:3, Рим. 11:36, 1 Пет. 3:22

17. И Он је пре свега, и све је у Њему.
(Колошанима 1)

Једно пише, али поједине групације погрешно читају. Они виде: почетно створење Божије, а не: Почетак стварања Божијег, од глагола створити. Није именица. Не говори се ту о створењу (животиња, биљка), већ о чину стварања. Манипулација текстом, ништа друго.

početak stvaranja.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
14. И анђелу лаодикијске цркве напиши: Тако говори Амин, Сведок Верни и Истинити, Почетак створења Божијег:

Јер Бог све створи Својом Речју, кроз Њега је све створено.

Свето Јеванђеље по Јовану
Глава 1

36. Јер је од Њега и кроз Њега и у Њему све. Њему слава вавек. Амин. (Римљанима 11)

16. Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза Њ и за Њ сазда.
Јован 1:3, Рим. 11:36, 1 Пет. 3:22

17. И Он је пре свега, и све је у Њему.(Колошанима 1)

Једно пише, али поједине групације погрешно читају. Они виде: почетно створење Божије, а не: Почетак стварања Божијег, од глагола створити. Није именица. Не говори се ту о створењу (животиња, биљка), већ о чину стварања. Манипулација текстом, ништа друго.

Pogledajte prilog 57464

I za Boga se kaze da je ''Pocetak'' - da li treba da verujemo da je on onda -''imao pocetak'' tj. da je stvoren?
Cista manipulacija tekstom, i bez grckog je jasno...

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323

Svaki čovjek tjekom svog života našluša se svakojaki rječi , svaka rječ nas potiče na razmišljanje , neke nam uljevaju nadu ili radost , neke nam nanose bol , neke nas jako rastuže , neke nas povrjede , ili nas iznenade i razvesele.

Svaka obitelj više ili manje u kući ima neku Bibliju -Sveto Pismo? Dali se dotaknemo te Božje rječi ,ili jese samo dotaknemo kada brišemo prašinu i čistimo prostor u kojem živimo?A ta Božja Riječ za razliku od svih drugih riječi ima jednu posebnu snagu u sebi , ona ne samo da nas informira o Bogu ona nas formira u Bogu. Tosu rječi koje su od Boga , tesu rječi Bog , tesu rječi tjelom postale.
Citiraću rječi od Adrian BG:

Jabi samo dodala još rječi ne moji nego Božji : Svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka,dođe na svijet,bijaše na svijetu i svijet po njemu posta,i svijet ga ne upozna.K svojima dođe,i njegovi ga ne primiše.A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja:Onima koji vjeruju u njegovo ime ,koji nsu rođeni ne od krvi,ni od volje tjelesne,ni od volje muževlje,nego od BOGA.

I Riječ tijelom postade i nastani se među nama.i vidjesmo slavu njegovu,slavu koju ima kao Jedinorođenacod Oca -pun milosti i istine.

Evanđelje Ivan 1,1-5.9-14

Vidimo koju snagu ima rječ , rječ tjelom postade ,a svi znamo da je rječ u početku bila kod Boga ,i rječ bijaše Bog ,i nakraju tjelom posta .

Ovom prilikom bi pitala neke što zanjih znače rječi

Natrag