OTKRIVENJE 15,3 – PJESMA ISUSOVA - JAHVI = Bogu Jedinome Ocu

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
OTKRIVENJE 15,3 – PJESMA ISUSOVA - JAHVI

---------------------------------------------------------------------

OTKRIVENJE 15,3

Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i pjesmu Jaganjčevu:

"Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, Svevladaru!

Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda!

OTKRIVENJE 15,4

Tko da te se ne boji, Gospodine, tko da ne slavi ime tvoje!

Ti si jedini svet!

I zato svi će narodi doći i klanjati se pred tobom

jer se očitovahu pravedna djela tvoja!

---------------------------------------------------
G Isus je na Nebu.
ALI!

I nadalje Isus ima svoga Boga Oca Jahvu.
I nadalje Isus slavi Ime Boga JAHVE.
I nadalje Isus tvrdi da je JEDINO Jahve – SVET.
I nadalje Isus tvrdi da je Jahve Jedini Bog.
I nadalje Isus se klanja Jedinome Bogu Jahvi.

Isus je stavljen u (skoro) istu poziciju kao i Mojsije.
-----------------------------------------------------------------

I nadalje Isus tvrdi da je Bog Jahve = El Šadaj (Svevladar)
Time Isus kaže da On – Isus NIJE A&O,
jer je A&O – BOG i El Šadaj – a Isus TO nije.
-----------------------------------------------------------------------

Isus NIJE i NEĆE nikada biti Bog.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Biblija nas izvestava da Isus Hristos jeste BOG

“Cekajuci blazenu nadu”, pise apostol Pavle, “i javljanje slave velikoga Boga i Spasa nasega Isusa Hrista.” (Titu 2,13) Ime Isus je jevrejska rec Jehosua koja znaci JAHVE je spas. To znaci da je On nosilac istoga inena kao i Otac.

Prorocanstvo za Isusa glasi: “Sam Gospod Bog ce vam dati znak... devojka ce roditi sina i nadenuce mu ime EMANUILO.” (Isija 7,14) Rec Emanuilo znacii, Bog s nama. (Matej 1,23) “Kojemu je izlazak od vecnih vremena.” (Mihej 5,2) Prorok Isija neobicnim imenima naziva Isusa Hrista: “Jer nam se rodi dete, Sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu i ime ce mu biti: DIVNI, SAVETNIK, BOG SILNI, OTAC VECNI, KNEZ MIRNI.” (Isaija 9,6) Dakle, nadahnuta Bozja rec naziva Hrista VECNIM BOGOM. Mozemo li pored ovolikih ubedljivih dokaza, zatvoriti oci i reci da Hristos nije Bog? To su dokazi iz Bozije rei, a ne iz jevrejske i islamske tradicije.

Jevreji su optuzivali Isusa da Sebe gradi jednakim Bogu: “Ocem svojim nazivae Boga i gra|a{e se JEDNAK BOGU.” (Jovan 5,18) Isus nije demantovao ili opovrgao ovu tvrdnju,
On je prihvata i potvr|uje “Jer kao {to Otac podi`e mrtve i ozivljuje, TAKO I SIN KOJE HOCE OZIVLJUJE... DA SVI POsTUJU SINA KAO STO OCA POSTUJU. Ko ne postuje Sina, ne postuje Oca koji Ga je poslao.” (Jovan 5,21.23) Isus je u svojim delima na Zemlji, naglasio da je jednak Bogu, a nama preostaje da Ga, kao i fariseji osudimo sto se gradio jednak Bogu ili da Ga priznamo i proslavimo kao Boga.

Hristova preegzistencija
“Hristos je Bog u pravom smislu reci, po prirodi, autoritetu, mudrosti i sili... Hristos je u preegzistenciji samopostojeci Sin Bozji. Nikada nije postojalo vreme kada On nije bio zajedno sa Ocem.” 5.BC p. 917)

“Hristos je Bog u najvusem smislu reci. On je sa Bogom Ocem od vecnih vremena, Bog iznad svega, blagosloven uvek. Gospod Isus Hristos postoji od vecnosti, jedno sa Ocem.” (R & H 5.4. 1906)
Biblija potvrdjuje sve ove navode: “U pocetku bese REC (Logos), i Rec bese u Boga, i Bog bese Rec. Sve je kroz nju postalo i bez nje nista nije postalo.” (Jovan 1,1.3) Jehovini svedoci, objasnjavajuci ovaj tekst kazu da se umesto reci Logos moze upotrebiti glagol koji oznacava izgovorenu Bozju rec prilikom stvaranja, na primer: “I rece Bog...” Medjutim, Biblija daje drugo tumacenje. Navedeni tekst kaze da je Rec bila u Bogu i da je to Bog.

Da se ovo odnosi na Hrista potvrdjuje 14. stih kae: “Rec postade telo... i videsmo slavu NJEGOVU kao Jedinorodnoga od Oca.” Potpuno je jasno da se rec Logos odnosi na Isusa Hrista, ali je isto tako jasno da je Isus bio sa Bogom Ocem i da je i On Bog.

Apostol Pavle daje zanimljivo objasnjenje: “A Sinu: Presto je tvoj Boze, vavek veka, palica je pravde palica carstva Tvojega...Toga radi pomaza Te BOZE BOG TVOJ.” (Jevrejima 1,8.9) “Ovde se Otac obraca Sinu nazivajuci Ga BOGOM... Mnogo puta Hristovo Bozanstvo bilo je potvrdjeno, ali ovde Ga je potvrdio sam Nebeski Otac.” (7.BC p. 399) Zato svaki napad na Hristovo Bozanstvo je antibiblijski i antihriscanski.

Kada se Isus posle vaskrsenja javio svojim ucenicima, pozvao je apostola Tomu da stavi svoje prste u Njegove rane i da vise ne bude neveran. Kada se Toma uverio da je to stvarno Isus rekao je: “GOSPOD MOJ I BOG MOJ.” (Jovan 20, 28) Da li je apostol Toma pogresio nazivajuci Isusa Hrista Bogom? Da je Toma pogresio sto je Hrista nazvao Bogom, Spasitelj bi ga sigurno opomenuo i ispravio; medjutim, Toma je izneo istinu koju Isus nije demantovao.

Govoreci o svome odnosu prema Ocu Isus je rekao: “Ja i Otac jedno smo.” (Jovan 10,30) Ko smo mi da kazemo: “Ne, niste jedno.” “Evo Ja saljem Andjela svojega pred tobom... Cuvaj Ga se i slusaj Ga, nemoj da Ga rasrdis... jer je MOJE IME U NJEMU.” (2. Mojsijeva 23,20) Andjeo koji se ovde spominje, u kome je Jehovino ime je Isus Hristos. Dakle, Isus ima isto ime kao i Jehova. Kada Biblija daje isti atribut Hrisu i Bog Otac, ko je covek da to negira?

Tako HRISTOS JESTE BOG, tako nas Biblija uci.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
ovdje je tema
OTKRIVENJE 1,8

Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog -
Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi,

SVEVLADAR.

=============================
Onaj Koji je A&O
Taj je i SVEVLADAR!
Taj je i BOG Jedini!

OTKRIVENJE 15,3 –
PJESMA Sina G Yehošue
svome Bogu i Ocu - JHVH -
Koji je SVEVLADAR = SVEDRŽITELJ = EL ŠADAJ

=========================================

OTKRIVENJE 15,3

Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i PJESMU JAGANJČEVU:

"Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, SVEVLADARU!

OTKRIVENJE 15,4

Ti si jedini svet!

G Isus je na Nebu.
ALI!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

što imaš reč po gornjem
po datim jasnim stihovima

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
ovdje je tema
OTKRIVENJE 1,8

Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog -
Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi,

SVEVLADAR.

=============================
Onaj Koji je A&O
Taj je i SVEVLADAR!
Taj je i BOG Jedini!

OTKRIVENJE 15,3 –
PJESMA Sina G Yehošue
svome Bogu i Ocu - JHVH -
Koji je SVEVLADAR = SVEDRŽITELJ = EL ŠADAJ

=========================================

OTKRIVENJE 15,3

Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i PJESMU JAGANJČEVU:

"Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, SVEVLADARU!

OTKRIVENJE 15,4

Ti si jedini svet!

G Isus je na Nebu.
ALI!

Gospod Isus Hristos odgovara:

"EVO, IDE SA OBLACIMA, I UGLEDACE GA SVAKO OKO"

Ko ce doci na oblacima i koga ce ugledati svako oko?

Odgovor: "JA SAM ALFA I OMEGA, POCETAK I SVRSETAK GTOVORI GOSPOD KOJI JEST, KOJI BESE I KOJI CE DOCI" Otkrivenje 1,7.8.

SAMO CE HRISTOS DOCI NA OBLACIMA.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
dal ti primijećuješ ili ne
da NEMA stiha u kojem bi
SIN REKO - JA SAM A&O
---------------------------------
OTKRIVENJE 1,1

Otkrivenje ISUSA KRISTA: njemu ga dade BOG……

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tko je BOG koji je Isusu DAO Otkrivenje?
BOG JEDINI OTAC JAHVE.
Time jasno rečeno – ISUS NIJE BOG

Kroz cijelo Otkrivenje imamo DVOJICU – Jedan je Bog, Drugi je Isus.

Isus nije Bog – ne zna budućnost – što je i sam rekao.

Zato Jedini Bog Otac Jahve, daje Sinu – Otkrivenje.

Jer samo Bog Otac Jahve zna budućnost.

Dvoje ih je. Jasno su odvojeni – Jedan je Isus – Drugi je Bog Jahve.
---------------------------------------------------------------------------------------------

OTKRIVENJE 1,8

Ja sam Alfa i Omega, GOVORI GOSPODIN BOG

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

GOSPODIN BOG OTAC GOVORI - JA SAM ALFA I OMEGA.

Ne govori Isus – jasno rečeno – govori Bog Jahve.

Ponovno pročitaj prvi stih Otkrivenje 1,1
-----------------------------------------------------------
A&O JE BOG OTAC JAHVE
G Isus nije ni Bog ni A&O

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
dal ti primijećuješ ili ne
da NEMA stiha u kojem bi
SIN REKO - JA SAM A&O

Pa kao nema kad sam ti ga vec naveo:

Koji BOG ce doci na oblacima?

Odgovor: "JA SAM ALFA I OMEGA, POCETAK I SVRSETAK GTOVORI GOSPOD KOJI JEST, KOJI BESE I KOJI CE DOCI" Otkrivenje 1,7.8.

SAMO CE HRISTOS DOCI NA OBLACIMA. I On tvrdi da jeste Alfa i Omega

[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Pa kao nema kad sam ti ga vec naveo:

Koji BOG ce doci na oblacima?

SAMO CE HRISTOS DOCI NA OBLACIMA. I On tvrdi da jeste Alfa i Omega

Šta misliš da ćeš ga uvjeriti, ma pusti ga vidišđ da su svi pobjegli kada je on došao.

Da li je tebi uopšte jasno da je čovjek bio osvjedočen da je Isus Bog i demon mu je ubacio sumnju i on je to odbio poslje i sada ima muku da sebi nasilu dolkazuje da nije Bog.

Njega su na FB skoro svi blokirali i izbačen je iz skoro svih religijskih grupa.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Piramida, nije lepo praviti se kao da ti nikada nije predocen potpuni odgovor, vec namerno zelis da ostanes u zabludi.

U bibliji za Boga Oca JHWH ili Jahve se kaze da je ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI.
Isus kaze da je to on.

"I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh,
I usred sedam svijećnjaka kao sina čovječijega, obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.

A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.
I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji"
( otkrivenje 1. 12 - 17 )

ALFA I OMEGA su prvo i poslednje slovo u Grckom alfabetu, sto znaci - da izraz ALFA I OMEGA, i PRVI I POSLEDNJI, IMAJU ISTO ZNACENJE.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Piramida, nije lepo praviti se kao da ti nikada nije predocen potpuni odgovor, vec namerno zelis da ostanes u zabludi.

U bibliji za Boga Oca JHWH ili Jahve se kaze da je ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI.
Isus kaze da je to on.

"I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh,
I usred sedam svijećnjaka kao sina čovječijega, obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.

A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.
I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji"

ALFA I OMEGA su prvo i poslednje slovo u Grckom alfabetu, sto znaci - da izraz ALFA I OMEGA, i PRVI I POSLEDNJI, IMAJU ISTO ZNACENJE.
daj samo taj jedan jedini stih
u kojem jasno i glasno piše
ISUS KAŽE - JA SAM A&O

STIH U KOJEM PIŠE - ISUS I - A&O

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Da vidimo sta Bog kaze za sebe u starom zavetu:

"Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga" ( Isaija 44. 6 )

"Ko je uradio i učinio to? I zove naraštaje od iskona?
Ja, Gospod, prvi i poslednji, ja isti"
( Isaija 41. 4 )

Ako pogledamo novi zavet, mi vidimo da Isus za sebe tvrdi da je on PRVI I POSLEDNJI:

Izraz "PRVI I POSLEDNJI" znaci "ALFA I OMEGA" jer su ALFA I OMEGA prvo i poslednje slovo u Grckom alfabetu, sto znaci - da izraz ALFA I OMEGA, i PRVI I POSLEDNJI - imaju isto znacenje, odnosno - to su jedan te isti izraz.

Da je Isus ALFA I OMEGA, Bog koji ce doci na oblacima nebeskim prilikom svog drugog dolaska - potvrdjuju sledeci biblijski tekstovi sagledani u kontekstu.
Ovde se u prvom tekstu pominje i izraz PRVI I POSLEDNJI, samo u drugoj jezickoj formi, kao POCETAK I SVRSETAK, sto znaci isto sto i ALFA I OMEGA, i PRVI I POSLEDNJI.

ISUS ALFA I OMEGA - DOLAZI NA OBLACIMA NEBESKIM.

"Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )

"I odmah će po nevolji dana tih sunce pomrčati, i mesec svoju svetlost izgubiti, i zvezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.
I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.

"I poslaće anđele svoje s velikim glasom trubnim; i sabraće izbrane Njegove od četiri vetra, od kraja do kraja nebesa" ( Matej 24. 30 - 31 )

Natrag