Otključavanje WinCe uređaja i instaliranje iGO navigacije

Učlanjen(a)
26.02.2017
Poruka
146
Ima li neko iskustvo sa kineskim "no name" navigacijama? U pitanju je 7" sa mtk cpu. Radila je normalno i odjednom pocela da izbacuje prozor da treba da se odradi update a danas vise nece ni da se upali. Kao da je brikovana a mozda je i crkla interna.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Pišeš na temi za WINCE navigacije a pritom nama ne daješ sve informacije koje ti znaš. Lično mislim da nema čoveka pod kapom nebeskom koji bi mogao da ti pomogne na osnovu toga što si napisao.

Član
Učlanjen(a)
09.10.2009
Poruka
137
Nisam bas siguran da te najbolje razumem? Ovo jeste wince navigacija, neznam sta je nejasno i koje informacije ja znam a nisam ih napisao.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Verzija WinCE-a, čipset, rezolucija ekrana, verzija firmwera, ako je potrebno otvori navi i slikaj matičnu ploču - važni su natpisi na njoj... Ako je izbacivala da je potreban apdejt verovatno je imala pristupa netu (?), čemu je pokušavala da se konektuje. I kao NN sigurno je imala neko generičko ime, neku oznaku, stiker...

Učlanjen(a)
26.02.2017
Poruka
146
Nisam bas siguran da te najbolje razumem? Ovo jeste wince navigacija, neznam sta je nejasno i koje informacije ja znam a nisam ih napisao.

Eto dpk to nisi napisao mi nismo znali ni da je na WinCE OS ...a i dalje ne znamo verziju. Kao što je i Bokiju čudno tako je i meni bilo čudno da je odjednom ONA ponudila apdejt. Nisi napisao kako je ostvarila vezu sa internetom da bi ponudila apdejt, nisi napisao ...ma ništa nisi napisao. A definitivno nije mogla ONA sama da se brikuje a da joj ti u tome ne pomogneš ...ali ti si odlučio da ćutiš i da očekuješ da će bilo ko da posveti bilo kakvu pažnju tvom problemu, onom istom kome ti posvećuješ još manje pažnje. Ili ajmo ovako - da, ti si u pravu, prsla joj je NAND memorija, baci je u đubre.

Član
Učlanjen(a)
09.10.2009
Poruka
137
Nema nalepnicu da pise koja je verzija wince, imala je onaj najobicniji softver kao sto ima blueberry. Gotovo sam siguran da nije imala kako da bude konektovana na internet. Bukvalno je radila normalno prosle godine i kad sam hteo da je upalim pre 20 dana ona mi je izbacila peozor "update". Sad bukvalno nece vise ni da se upali a svremene na vreme verovatno kad se malo potrosi baterija pocne da se punu ali kad se upali izbaci kinesku devojku i tu zaglavi.

@Mapkc

Ako hoćeš pomogni mi, a ako ne nemoj da mi držiš predavanje jer nisam debil. Jednostavno sta se desilo to sam i napisao. Pozdrav

Učlanjen(a)
26.02.2017
Poruka
146
Ni mi nismo debili da bismo pokušavali da pomognemo nekome ko sam sebi ne želi da pomogne. Bez detaljno opisanog problema JE NEMOGUĆE POMOĆI! Iz ovoga što si u poslednjem postu napisao izlazi da to i nije bio software/maps autoupdate već se može pretpostaviti da je krenuo sdcard OS update a sve zato što si uređaj butnuo sa kartice formatirane za OS flash/update. Da, ako si ga za to vreme ostavio i bez struje onda ga jesi brikovao ...probaj da ga ponovo butneš sa te iste (tako isto formatirane) sd kartice, možda i uspe.

EDIT: da, dodam - brikovao si ga i ako si mu podmetnuo sd karticu formatiranu za flešovanje sasvim drugog uređaja pa i to proveri - u tom slučaju probaj da nađeš ROM baš za tvoj uređaj. Hint za pronalaženje roma bi bio iščitavanje oznaka na čipsetu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.03.2011
Poruka
84
Drugari hteo bih da u mio model n179 na internu memoriju ubacim Igo. :) Svaka pomoc je dobro dosla i objasnjenje.
Hvala vam unapred.

Natrag