Otključavanje WinCe uređaja i instaliranje iGO navigacije

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Primo2.0 isto prijavljuje grešku kod hnr (kod 2016Q4)
iGO_Primo_2.4_v9.6.13.405512 - 18JUN2014_HONDA_Civic_Reborn bez greške

Moj Primo 2.0.306142 (tzv KIA edition) radi OK
Nisam uspeo da proverim za beker, iz nekog razloga nisam uspeo da ga nateram da radi na mom navi-ju.

Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Znači ako je uređaj Tomtom proizveo onda se ne može otključati za korišćenje Igo navigacije?

Znači ova tema je predviđena za neke obične uređaje, naprimjer Blueberry i slično?

Послато са LG-H818 уз помоћ Тапатока

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Znači ako je uređaj Tomtom proizveo onda se ne može otključati za korišćenje Igo navigacije?
...

Ne, pogrešno ti je mišljenje, to nema veze sa otključavanjem. U pitanju je firmware/operativni sistem.
TomTom i Garmin imaju vlasničke sisteme, neke vrste linux-baziranih. Naravno, kako su to totalno zatvoreni sistemi, nikome nije u interesu uopšte bilo da pravi neke aplikacije za njih (na stranu vlasnička prava) i za njihov hardver. Naročito Garmin, njegova procesorska snaga i ostatak su blago rečeno smešni poredeći ih sa ostatkom konkurencije, zato je i prikaz na njima na nivou dečijeg crtanog filma (kao deca da su ga crtala ;))
Njihova snaga i popularnost ogledala se isključivo u sadržaju - mapama i pratećem.
Dok je WinCE bio otvoren za sve, i mogao si da staviš bilo šta pisano za njega. Tu je zaštita, ako postoji, stavljana na nivou firmwera ili kastomizacije UI-a.
Najgrublje adekvatno poređenje su IOS i Windows...odnosno MAC i ostatak računara.
Zato postoji šareniš od WinCE platforme, ogromna gomila NN kineza na jednoj i nekoliko poznatijih imena na drugoj strani.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
Ajmo momci potrebni su mi romovi za dve navigacije

Jedna je Blaupunkt Travel Pilot Lucca 3.3 CC ... zamrzne na prvoj slici, neko pre mene je pokušao da pokrene iGO ili Primo i s**bo uređaj. Jedina šansa je da se ponovo flešuje, ako neko ima ili zna nekoga ko zna nekoga ko ima firmware neka pritekne u pomoć. Ima USB priključak (ali zbog zamrzavanja ne stigne da je registruje nego je prijavi kao Unknown Device) i SD slot.

Druga je Navman ICN320, kad se upali samo početna slika i tekst ... Please insert a Navman icn 320 memory card. Nema USB priključak, samo SD slot

Obe sam pokušao da pokrenem sa SimpleShell-om ali mrka kapa.

Svaka pomoć je dobrodošla.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
Ajmo momci potrebni su mi romovi za dve navigacije.

Navigon je rešen na taj način što sam mu na Internu memoriju kopirao sadržaj interne od Easy 40 (valjda), Ostavio jedan jezik i glas i jednu mapu, jer bez toga ne mogu dobiti originalni meni.
Zatim sam sadržaj foldera ManualReader obrisao i na njegovo mesto iskopirao sadržaj foldera iGO8 (Primo) i njegov izvršni fajl preimenovao u ManualReader.exe.
Notepadom otvorio CRO language fajl (nisam našao Srpski) preimenovao ovo .. Priručka u iGO8
I4.jpg

I kad se na glavnom meniju klikne na opcije ... na slici je na češkom ovo okvireno crveno
I1.jpg

Onda kllknete na iGO8 i opalaaaa

I2.jpg

Srećan put i vozite pažljivo

Navman nisam uspeoda nađem i da ga rešim

Član
Učlanjen(a)
09.10.2009
Poruka
137
Pozdrav, jel ima neko ideju što kad se izadje iz igo navigacije pojavi se prozor sa porukom "Aplication Primo.exe enocuntered a serios error and must shut down" a u crash.txt piše "
WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \DataFlash\Primo22\Primo.map not found)"? Isto se desava sa svim verzijama prima. U pitanju je Prestigio geovision 5050.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
To je "normalna" stvar kod krekovanih verzija Primo-a. Greške u kreš txt-u retko će ti dati pravi info.
Koji je originalni softver bio na Prestigiu? Gde ti je sada lociran, interna/kartica?

Član
Učlanjen(a)
09.10.2009
Poruka
137
U pitanju je igo8 preimenovan u mobilenavigator, ce 6.0 a nalazi se na internoj.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
iGO8 fabrički? Ne od prodavca pirata? Išli su Navitel, iGO 8, i onaj hrvatski, valjda. Pitam zbog firmwera, i launčera, da vidim čemu se obraća.
Nove verzije Primo-a su tako prekrekovane da grešku ne izbacuju
- kada je softver na kartici
- kada je kartica fizički prisutna u uređaju :)P); ovo rešenje je zgodno, jer i ja volim da iskoristim prednosti dovoljne velike interne memorije.
Navi je dovoljno jak i lepo sarađuje, ubaci na njega P 2.4 9.6.13.405512, a ako ti se ne sviđa imaš 2.0 KIA, onaj koji sam okačio u temi za Primo 2.4.
Daunload za čist softver 2.4 HCR, 480x272xres:

Natrag