Otključavanje WinCe uređaja i instaliranje iGO navigacije

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Ne bih preporučio miopocket!
Obrisi sa SD kartice sve osim:
tocopy.exe
tocopy.mscr
cecmd.exe
shorcuts
Mortscript.exe

Ili saznaj koji je .exe zaslužan na internoj da se na pravo mjesto postavi

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
Potrebna je sugestija ...
u pitanju je JVC KV-PX701
na njemu je navigonov SW
kako pokrenuti iGO ili Primo?
ResidentFlash/mnav/navigon.exe

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Neki dan nisam uspio nista sa velikom ugradbenom JVC KV-NX 7000 jer je platforma Windows Automotive koja je slična ili ista kao Tomtom softver, u ovoj nije slučaj jer ima .exe file i trebalo bi da se proba sa običnim simpleshellom (preimenovanjem tog exe fajla)
Isprobati prvo iGO8, pa Primo Honda i Primo Yes

Po toj putanji sve izgleda original Navigon, pa može biti nekad da je izvrsna putanja u residentflash pod autorun.exe
Probati i kopcashell sa kartice do 2 GB

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
74
@kopca imas li shell za Blueberry 2Go747 ima rezoluciju 800x480.
Pre neki dan je izgleda puko offcialni FW i sad kad se pali navigacija automatski otvara WinCE 6.0 umesto menija gde ima da se bira navi, calc, notes, radio itd...

Probao sam sa restartom uredjaja ili i dalje pokrece wince i ne moze da se ugasi uredjaj sem kada idem na Exit u WinCE.

Hvala

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
Pre neki dan je izgleda puko offcialni FW i sad kad se pali navigacija automatski otvara WinCE 6.0 umesto menija gde ima da se bira navi, calc, notes, radio itd..

Ne verujem da mu je pukao SW, verovatno je u podešavanjima namešteno (čekirano) da AUTOMATSKI pokreće GPS sa SD kartice, i kada se ista izvadi on kao poblentavi.
Probaj, kad ti već otvara WinCE, da u Windows folderu ili Program Files nađeš *.exe koji pokreće njegov glavni meni ...

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Ne koristi se shell za bluberi, to je skroz otključan uređaj. Tebi je prsao njegov launčer. Teško da je sam od sebe, verovatno je neko prčkao nešto.
Nađi firmwer i preflešuj uređaj.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
74
@MarKaba za divno cudo iGO nije bio na SD vec u njegovu internu od 4gb i to se desilo.
Cackao sam sinoc svuda i nigne nisam nasao exe koji pokrece menu u program files se nalazi samo "desktop" fajl i nista vise.

@Bocky72 Znam da je otkljucan ali sam misliod a nekim shellom pokrenem menu umesto njegovo kojieg nema.
Ostaje mi samo da prefleshujem FW.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
74
@MarKaba Video je racunar i kao mass storage i kao ActivSync.
Upravo sam uspeo da prefleshujem novi FW i sada radi njegov officialni menu, sad ga PC vidi samo kao mass storage ali kada sam ulazio u wince i namestio da se vide sakriveni fajlovi i dalje nisam uspeo da nadjem exe koji on pokrece ali nema veze bitno da sada radi.
Upravo vracam backupovan igo da vidim jel sve u redu.

Dok sam radio flashovanje izalso je "BAD BLOCK NUBER 14" jel ovo u redu?
ZYkDZx4.jpg

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
Taj deo je već viša matematika za mene .. priznajem :oopss: ali ako ti je pri skeniranju prijavilo da ima 14 bad blocks u nand flašu ... logički to je razlog pucanja tvog BB.
Ja to shvatam kao BadSectors kod HDD.
Ispravite me ako grešim?

Natrag