Otključavanje WinCe uređaja i instaliranje iGO navigacije

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Procitaj prvu stranicu pa postavi pitanje
Medioni se veoma lako otkljucavaju
Preimenujes mnavdce.exe u mnavdceOrg.exe ako ga mozes spojiti sa kompom,
Onda najlaksi nacin je da stavis na karticu sadrzaj iz kopcashell sa prve stranice i navigacija je otkljucana
Stavi za pocetak iGO8 isto na karticu i to je to

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Otključavanje većine mediona (480X272) preko kartice sa skinom
Originalno za Medion E443X (samo kopirati sadržaj iz "Medion E4430 i drugi samo preko kartice 480x272" na karticu)
Kod:
https://cloud.mail.ru/public/ATcm/A4kEkgMsT

Član
Učlanjen(a)
20.05.2010
Poruka
86
Pozdrav,

uzeo sam drugu da namestim nove mape ali se nisam bas snasao pa ako moze pomoc da mu nesto ne pokvarim.

Na uredjaj:
http://yu.prestigio.com/products/Car-Electronics/GPS-navigators/GeoVision_5700_BTFMHD

Dakle imam kod sebe Prestigio GeoVision 5700 BTFMHD navigaciju i hteo sam uraditi update mapa ali vise nema besplatnog update-a. Na uredjaju iza pise da ima Windows Embedded CE 6.0

1. Prvo sam uzeo i kopirao ceo sadrzaj sa navigacije na racunar za slucaj da nesto upropastim da bi mogao da vratim staru, ovo se nalazi na navigaciji:
111.jpg

I unutar MobileNavigator foldera:

222.jpg

2. Skinuo sam "SimpleShell" i "kopcashell" ali nisam razumeo kako da ih upotrebim. Ne znam sta koristim od alata koji su u folderima a ima ih mnogo. Nemam mem.karticu u uredjaju ali ako treba za neku instalaciju imam 2GB negde pa mogu da je iskoristim. U cemu je tacno razlika izmedju "SimpleShell" i "kopcashell" sta koji radi?

3. Kako inace pokrecem reinstalaciju ili novu instalaciju sa uredjaja, da li preko samog uredjaja ili preko racunara? Da li staru verziju prvo nekako uninstaliram ili jednostavno samo obrisem fajlove?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Kod tog uređaja nema potrebe ni za kakvim otključavanjem. Prestigio su uvek otključani, samo treba da zameniš softver. Koliko vidim neko je tu ionako stavio stariju verziju običnog iGO-a.
Izbriši kompletno sadržaj svega što vidiš :) Tj. te gpspara*.bin fajlove, i sadržaj foldera Mobile Navigator. Možeš da bekapuješ, a sys.txt sačuvaj, trebaće ti podešavanja za port i baud rate iz njega. A ako nisi spretan, svejedno sačuvaj sve to da bi video gde i šta treba da staviš od novih fajlova, na isti način i mesto gde su se nalazili stari.
Skini sa ovog foruma Primo 2.4, verzija 9.6.13.405512, poslednje izdanje i provereno. Mislim da je kod tebe rezolucija 800x480, pa skini tu varijantu. Preimenuj njegov glavni exe u MobileNavigator.exe, iskopiraj sve što ide sa njim u folder koji ti je na uređaju, skini:
- poslednji global_cfg, mape i poi po izboru, (one koje ti trebaju, ne moraš da trpaš sve što nađeš), prateće licence; ovo su obavezni elementi
- po potrebi speedcams, DEM, skinove...
2GB prostora koji su u uređaju sasvim su dovoljni za bilo čije potrebe, tj za softver, sve mape i prateće elemente (niko ne putuje u cugu po celoj evropi pa da mu treba svih i kusur 6GB koliko zauzima cela evropa, rusija isl...). A ako ti baš treba više, ostatak se stavi na mSD karticu u bocne u uređaj.
Sve to lepo smestiš gde treba, uključi navigacuiju, i radiće.
Ah da, evo tii link za pomenutu verziju Primo-a:

To je suvi softver, dakle samo program i osnovni prateći elementi, za funkcionisanje, kao što rekoh, dodaj fajlove po želji.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Mio Digi Walker C520
(otključavanje samo sa kartice, i otključavanje sa kartice ali da Primo bude na My Flash Disk a dodatne mape na Storage Card)
Kod:
https://cloud.mail.ru/public/43a7/GJvKvEwgJ

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
Zdravo
Na koji način pokrenuti iGO8 ili Primo na Beckeru BE7927?
@kopca poslao sam ti poruku na olx.ba u vezi iste navigacije, kao i na Skype

Natrag