Otključavanje WinCe uređaja i instaliranje iGO navigacije

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Da li kada spojiš na PC ima neki ...exe fajl,
šta se nalazi u dontpanic,

Valjda ima neki exe, mp3.exe ili calculator.exe ili bilo koji bi mogao zamijeniti sa SimpleShell i navigacija bi bila otključana

Uglavnom ako nadješ npr. calculator.exe fajl preimenuj ga u calculatorOrg.exe i sadržaj iz simpeshella stavi na isto mjesto i preimenuj SimpleShell.exe u calculator.exe i SimpleShell.mscr u calculator.mscr

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
3
Da li kada spojiš na PC ima neki ...exe fajl,
šta se nalazi u dontpanic,

Valjda ima neki exe, mp3.exe ili calculator.exe ili bilo koji bi mogao zamijeniti sa SimpleShell i navigacija bi bila otključana

Uglavnom ako nadješ npr. calculator.exe fajl preimenuj ga u calculatorOrg.exe i sadržaj iz simpeshella stavi na isto mjesto i preimenuj SimpleShell.exe u calculator.exe i SimpleShell.mscr u calculator.mscr
To sam probao ali nista opet isto
Koliko sam ja skontao ovaj dontpanic je isto sto i igo ali da nesto fali pre toga nesto sto pokrece ovaj garminov meni.
Stupio sam u kontakt sa firmom koja pravi softver dontpanic oni su iz Hr. objasnio im moj problem i ljudi mi kazu da oni nemaju nista sa grundigovim menijem tj.softverom koji nije njihov.Poslali su mi noviju verziju dontpanic-a ali je problem ostao. Meni izgleda kao da ova nav. imam jos jednu particiju koju ne mogu da vidim
...

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Potreban je program Windowds Mobile Device Centar (windows Vista, 7, 8 itd) za prepoznavanje WinCe uredjaja

Učlanjen(a)
04.04.2013
Poruka
7
Meni je greškom iz biossa formatirana memorija uređaja i ode winCE 4,2 net core vjerovatno u istoriju :beee:, sad je vjerovatno to veliki problem da se windows ponovo instalira u uređaj . navigacija je Pioneer avic s-1, pa ako iko zna kako se to radi neka napiše. Hvala unapred

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
probaj ovde naći nešto
Kod:
http://www.pioneer.eu/uk/content/support/support/upgrade/AVICS1.html

obično se prebacuje na memorijsku karticu i kad se uređaj uključi on prepozna fajl i odradi flash firmware to je tako standardno e sad da li će moći ako je sve obrisano . ne znam

Učlanjen(a)
04.04.2013
Poruka
7
probaj ovde naći nešto
Kod:
http://www.pioneer.eu/uk/content/support/support/upgrade/AVICS1.html

obično se prebacuje na memorijsku karticu i kad se uređaj uključi on prepozna fajl i odradi flash firmware to je tako standardno e sad da li će moći ako je sve obrisano . ne znam

Hvala....Uspio sam posle teške muke da na netu nađem originalan rom za avic s-1 i ubacim ga preko sd kartice, i sada imam ponovo živ uređaj :) , međutim, nakon otključavanja sa programom sa prve stranice, i pored ubačenih fileova na sd katicu ne podiže igo a prilikom startanja mi i dalje izbacuje poruku da ubacim navigacioni softver ili tako nešto...inače nemam komunikaciju sa uređajem putem kompa ne prepoznaje ga....

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Probaj instalirati Windows Mobile Device Centar pa ga mozda prepozna

A imas i unlock
Kod:
http://avic411.com/index.php?/topic/3124-avic-s1-hacks-mods/

Linkove stavljaj u code

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Daj stavi taj originalan ROM link ovdje da imam u arhivi a moguće da je taj isti ROM kada se preoblikuje i otključavanje navigacije

Učlanjen(a)
05.12.2014
Poruka
114
Becker active 6 lmu ubacen revo i posle toga nemogu da podesavam osvetljenje na navi da li ima neko neki savet

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
U iGO neke od ovih opcija rade:
Nawman 70, Mio Moov 330, medion E3140 ?,

[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_max = 100
backlight_min = 0
backlight_reverse = 0
backlight_methods = 39
backlight_events = 1
battery_warning_limit=20
battery_warning_repetition=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process=1
powermgm_state=0

Kod Medion E3230 E3240 (samo u sys fajlu), Navigon Transonic7000t, Route66 7000/9000 ovako:

[power]
backlight_max = 8
backlight_min = 1
backlight_methods = 5
backlight_tunnel_default=50
tunnel_backlight_enabled=1
powermgm_state=0
allow_battery_full=0
backlight_status=0

Kod Medion P4420 Ovako:

[power]
backlight_key_Brightness_BA1 ="Brightness"