Otključavanje WinCe uređaja i instaliranje iGO navigacije

Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
4
Ovdje možete pitati, dodavati, postavljati pitanja u vezi otključavanja WinCe PDA i PNA uređaja

Prvi primjer otključavanja sa skinom:

Navigon 8110 (spremno sve sa iGO8 softverom i Navigon softverom sa mapama, samo kopirati na SD karticu)
slika-43000-5606723a524a.jpg

Kod:
https://cloud.mail.ru/public/E3K7/opLwHgz2D

Pozdrav. Imam navigaciju Navigon 4310 max. Ubacio sam na karticu gore pomenuti komplet sa iGo softverom. Problem je sto igo (ni ovaj, ni primo 2, ni primo 2.4 i ostali koje sam ranije ubacivao) ne vide satelit. Negde sam procitao da je to zbog Win Ce 6.0. E sad, mislio sam da, ako je to u pitanju, batalim igo i koristim samo tvoje novije karte za Navigon softver. Promenio sam u podesavanjima path iz usershell.exe u Navigon.exe (ovde je to naziv), aplikacija se pokrene. U podesavanjima imam dve karte, tvoju iz 2015, i staru iz Interne memorije. Kad promenim da koristi tvoje karte, cim kliknem na show map, uredjaj se restartuje. Imas li mozda neku ideju sta bih mogao da uradim za bilo koji od dva problema? Igo ili Navigon sa tvojim mapama, nije toliko bitno.

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Ja više preferiram iGO da riješimo
Da bi se osigurali da li treba port spliter (pošto sam i to riješio sa WinCe 6), prvo provjeri u My Flash Disk ima li autorunce.mscr
Ako ima tad ne treba portspliter, samo se u njemu putanja preuredi

Dalje ako nema gore navedenog: Skini SimpleShell iz prvog posta, pravilno preimenuj i kroz Alati/WinCE Device Information V2/WinCE Device Information imaš provjeru GPS a

Javljaj, pa ćemo dalje

SimpleShell sa alatima
Kod:
https://cloud.mail.ru/public/bczy/xCCXVnoEg

Navigon 40 Premium (WinCe6 riješeno sa PortSplitterom i namješteno putanjom u PortSpliteru ovako: RunWait("\Storage Card\PrimoYes\Primo.exe")
Kod:
https://cloud.mail.ru/public/Bsoz/rTtZG6mvE

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
4
Ja više preferiram iGO da riješimo
Da bi se osigurali da li treba port spliter (pošto sam i to riješio sa WinCe 6), prvo provjeri u My Flash Disk ima li autorunce.mscr
Ako ima tad ne treba portspliter, samo se u njemu putanja preuredi

Dalje ako nema gore navedenog: Skini SimpleShell iz prvog posta, pravilno preimenuj i kroz Alati/WinCE Device Information V2/WinCE Device Information imaš provjeru GPS a

Javljaj, pa ćemo dalje

SimpleShell sa alatima
Kod:
https://cloud.mail.ru/public/bczy/xCCXVnoEg

Navigon 40 Premium (WinCe6 riješeno sa PortSplitterom i namješteno putanjom u PortSpliteru ovako: RunWait("\Storage Card\PrimoYes\Primo.exe")
Kod:
https://cloud.mail.ru/public/Bsoz/rTtZG6mvE

U My Flash Disk-u ima samo autorunce.exe, nema .mscr. Ima PMCFG.INI, u kom ima
Kod:
;path to executable (of MN7)
Navigatorexepath=.\NAVIGON\navigon.exe
Ima još redova, mada većinom upućuju na neke log fajlove sa resy ekstenzijom.

Sa simpleshell-om sam već radio, promenio mu naziv u autorunce.exe i autorunce.mscr, podigao simpleshell, i u Device Information mi je pisalo da je Port 2, baud zaboravih tacno koji, ali provericu ukoliko bude trebalo. Ovaj drugi link još nisam skinuo, ukoliko sam dobro razumeo, to da skinem ukoliko se ispostavi da mi treba portsplitter, i da stavim igo na karticu u folder PrimoYes?

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Dobra provjera,
Mozda ti čak i ne treba port splitter, samo mozda u početku nisi postavio u sys.txt tacne port i baud vrijednosti, ja ponekad zbog tog GPS prvo pokrenem iGO8 (da vidim tačan port i baud) jer on ima automatsko GPS traženje.

A ovo zadnje pitanje ako ti treba portspliter, ne moraš stavljati tako u folder PrimoYes, stavi Primo koji si isprobao i samo namjesti putanju u Start_primo.mscr

Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
4
Hvala na odgovorima.

Proveravao sam već bio i sa Igo8, nije hteo da pronadje satelite. Ceprkao sam po sys.ini, menjao port i baud, ali nije hteo. Nisam probao da u sys.ini upisem auto pre nego što u igo8 probam da traži sam port, ne znam da li je to bitno. U aplikaciji sam u podesavanju gps-a probao, i on mi takodje nadje gps na portu 2, ali nista dalje od toha

U medjuvremenu sam već podesio mscr fajl da pokreće igo8, koji sam vec imao na kartici, i podesio igo8 sa porta 2 na 7 (zbog splittera). Sad me igo locira, e sad, interesuje me samo još, koje su mane korišćenja port splittera? Vidim da se pominjao TMC (koji nisam siguran šta je i čemu služi), i vidim da u igo-u ne iscrtava one linije koje označavaju koliko je satelita našao, kao da ni jedan nema, ali me je locirao. Ima li još nekih problema, ili se može koristiti navigacija ovako?

Hvala

EDIT: malo googlanja nije na odmet. TMC=Traffic Message Channel, pročitao. To dakle nije presudno, posebno ne kod nas :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
TMC (traffic massage channel) ne služi ni čemu u ex Yu, u Evropi preko FM stanice javlja o saobraćaju valjda (rerutira ako su radovi npr) tako ja shvatam mada nisam nikad isprobao, i TMC nema nikakve veze sa GPS om

Kako ja znam nema nikakvih mana, normalno radi sa portspliterom

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
U My Flash Disk-u ima samo autorunce.exe, nema .mscr. Ima PMCFG.INI, u kom ima
Kod:
;path to executable (of MN7)
Navigatorexepath=.\NAVIGON\navigon.exe
Ima još redova, mada većinom upućuju na neke log fajlove sa resy ekstenzijom.

Sa simpleshell-om sam već radio, promenio mu naziv u autorunce.exe i autorunce.mscr, podigao simpleshell, i u Device Information mi je pisalo da je Port 2, baud zaboravih tacno koji, ali provericu ukoliko bude trebalo. Ovaj drugi link još nisam skinuo, ukoliko sam dobro razumeo, to da skinem ukoliko se ispostavi da mi treba portsplitter, i da stavim igo na karticu u folder PrimoYes?
Volio bih kada bi ti testirao ovaj Navigatorexepath, kada bi putanju tu namjestio na Primo2, mozda ne bi trebao portspliter

Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
4
Pozdrav. Navigaciju sam vec sredio onako sa port splitter-om i vratio je coveku. Bila je kod mene par dana već, pa sam morao da žurim da je završim i vratim, pa na žalost ne mogu sada da proverim taj način.

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Navman F 610
Namješteno sve.
Primo2 (mapa Srbije i Bosne)
Kod:
https://cloud.mail.ru/public/JLys/Gb17foRZk

Natrag