Ti mora da si neki krajnje obuceni expert sa lemilicom,kad si znao jos gde da dodas tranzistor,al je poenta u tome kolko sam cuo da mora izgubiti svu struju,jedino ako nije urezano u memoriju ,a nije...ili ako ima mini hard diskic unutra ,sto je vec fantastika,ali slusaj te i slicne zastite ce u buducnsti biti sve slozenije i slozenije,nema sumnje...
ja sam na jednom indo forumu nasao semu i slike jednog od primjera.... taj sklop cuvam ga jos mogu sliku postaviti ako hoces ...
..naravno da hocu...samo ako moze da napises i kratko objasnjenje,sta ,kako,..koja se struja propusta,odnosno procedura..korak po korak...bas onako kako si ti to uradio...
U ovom slucaju nikako ne pomaze vadjenje CMOS baterije, mozes je kratko prespojiti i 10 dana ne vrjedi, jer EPROM radi na drugom principu.
Postoje RAM i ROM, ram je privremena memorija i brise se gasenjem racunara, a ROM ostaje dok se modul ne raspadne, znaci flesovanjem tog osnovnog ROM-a, brise se password koji si uneo i vraca se na fabricka podesavanja, bar je tako bilo,e sad verovatno kod tih brandova postoji taj default password koje oni odmah otkljucaju i instaliraju sistem, znaci takoreci treba ti crackovan bios ili originalni password...u svakom slucaju zeznuta stvar.
--------------------------------
Evo ga objasnjenje za otkljucavanje FSI Amilo Pi Laptops,al na engleskom, ako imamo srece nesto slicno mozda uspe i na drugim lapovima.
Get a USB floppy drive and a floppy disk - format the disk to FAT16.
-Copy the BIOS file as "bios.wph" to the root directory of the floppy.
-Remove the battery and power cord from the laptop.
-Connect the USB floppy drive to the laptop, then insert the battery, then the power cord.
-Press both Ctrl+Home keys while actuating the power button. Keep Ctrl+Home pressed for another 2-3 minutes.
-The BIOS is being reflashed - after that, the machine should reboot on its own.
-When it boots up, go to setup and set new passwords. If you get asked for a password, just enter a few random characters.
-Boot the laptop up again, re-flash the vendor BIOS.
-Go to the BIOS, reset all passwords.
To bi bilo to, ovde cemo kasni9je da dodamo jos neki stos ako otkrijemo.