Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Osvajači

Grupa Osvjaci nastala je 1990. godine I vec u prolece 1991. godine objavljuje svoj prvi album “Krv I led” u izdanju PGP-RTS. Kao pravi predstavnici melodicnog Hard & Heavy zvuka skrenuli su paznju na sebe kako autorskim pesmama tako produkcijom I zivim nastupima po kojima su bili karakteristicni. Veliki doprinos u njihovom zvuku dao je I legendarni klavijaturista Laza Ristovski iz cijeg studija je izasao prvi album. Saradnja s njim se nastavlja I na drugom albumu koji se pojavio 1995. godine pod nazivom "Sam’" u izdanju PGP-RTS. Grupa nastavlja da radi jos dve godine u originalnoj postavi sve do trenutka kada iz benda odlazi Zvonko Pantovic Cipi, karakteristican vocal po kome je bend bio prepoznatljiv. Na njegovo mesto dolazi Nenad Jovanovic koji se izuzetno dobro uklopio u vec jako uvezban,I iskusan bend. Ta saradnja rezultira izuzetno dobar album 1999. god. pod nazivom “Vrelina” kome je predhodijo singl “Minut cutanja” u izdanju T.I.O.L.I. Records. Zbog vremena u kom se pojavljuje taj album nije najisao na ocekivanu reakciju publike I bend pravi pauzu od skoro 5god, nakon cega dolazi do ponovnog okupljanja originalne postave.Bend odlucuje da nastavi sa radom tako sto prvo krece sa koncertnim aktivnostima gde se uverio da pesme sa prvog I drugog albuma publika nije zaboravila, a i vrlo primetno je da je u medjuvremenu bend stekao nove fanove koji zeljno ocekuju novi album. Trenutno bend zavrsava pripreme I sredinom maja ulazi u studio gde ce snimiti novi album I ponuditi fanovima izdanje koje ce po zvuku I produkciji sigurno popuniti prazninu kada je u pitanju Hard & Heavy pravac na ovim prostorima.​

Postava:​

Zvonko Pantovic - Cipi - Vokal
Dragan Urosevic - Uros - Gitara
Nebojsa Jakovljevic - Sone - Klavijature
Mikica Zdravkovic - CBS - Bass
Dejan Nikolic - Cvele - Bubnjevi​




1991_-_Krv_i_led.jpg


1.Pronađi me
2.Nikad više s tobom
3.Krv i led
4.Sad mi treba
5.Bledi ruž
6.Gde da pobegnem
7.Jako srce udara
8.Jedna me devojka neće
9.Možda nebo zna








 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
12.04.2010
Poruka
591
Da,stvarno je bio....sta se njima desilo :dntknw:


i ono Vino Crveno :???:
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Da,stvarno je bio....sta se njima desilo :dntknw:

Ovo se desilo



Mada...:dntknw:

OSVAJAČI: Moćan muzički „povratak kući”

subota, 21 mart 2009 09:15 Mišić


KONCERT „OSVAJAČA” U „SINEMI”


Proverenim miksom starih hitova i novih pesama „Osvajači” oduševili prepunu „Sinemu”. Kragujevac se uželeo „Osvajača” a u publici sem starih, proverenih prijatelja i „najvernijih dobronamernih kritičara”, bila je masa fanova iz Jagodine, Kraljeva, Čačka, Valjeva, Vojvodine... Zbog velikog interesovanja publike, zakazan još jedan koncert, u subotu, na istom mestu.


Sudeći po poseti, provodu i reakcijama publike, na koncertu održanom u „Sinemi”, u petak, 13. februara Kragujevac se baš uželeo „Osvajača”. Sudeći po tome s kojim su elanom oni odsvirali, prošlonedeljni koncert i oni su se uželeli svirke pred „domaćom” publikom.
Karte su „planule” još danima unapred.
- K’o da su „Ej Si Di Si”, zluradi su oni koji nisu uspeli da dođu do ulaznice. A, takvih nije mali broj. Sem standardne, kragujevačke publike, na koncert „Osvajača” doputovali su brojni fanovi iz okolnih gradova: Kraljeva, Valjeva, Jagodine, Čačka, mase vojvođanskih mesta...
Bend nastupa u sastavu: Čipi, Uroš, Cetko, Šone i Mikica ČBS, a „teret” kontakta sa medijima „pada” na iskusna Uroševa i Čipijeva rokerska pleća.
Poslednji put „Osvajači” su u svom zavičaju nastupali pre dve godine za Đurđevdan na koncertu ispred Skupštine grada, ali po njihovim rečima, nisu dangubili sve ovo vreme. Učestvovali su često na koncertima „Hita godine” beogradske „Dvestadvojke”, održali mini turneje po Republici Srpskoj i Vojvodini.
Kao i uvek Uroš je kompozitor a Čipi potpisuje autorstvo nad tekstovima pesama. Koncert u „Sinemi” zamišljen je kao retrospektiva starih hitova, ali i promocija novih numera.
- Od petnaest novih pesama, na večerašnjem koncertu odsviraćemo šest novih „stvari”. Među njima je i pesma „Oglas”, u brzom ritmu, onom koji podseća na stari, prepoznatljiv način sviranja „Osvajača”. Naravno, planirali smo da promovišemo i par balada kao što su: „Samoća”, „Prevara” i „Minut ćutanja”, nabraja kompozitor benda Dragan Urošević Uroš.
Takođe, on najavljuje promo singl sa numerom „Prevara” koji će „Osvajači” objaviti do proleća. Novi album, koji je planiran za naredno leto, još uvek nema radni naslov. Takođe, u opticaju je izdavačkih kuća za novo diskografsko čedo „Osvajača”.
- Iako je naš muzički stil ostao prepoznatljiv, kod novih pesama osećaju se i uticaji neke drugačije muzike. Nismo ostarili, već sazreli, ističe Uroš dodajući i da je produkcija vrhunska, jer je po njemu danas sa svim dostupnim tehničkim mogućnostima „nemoguće napraviti lošu produkciju”.
I Uroš i Čipi se slažu da je novi materijal, logičan nastavak njihove diskografije iz 1991. i 1995. godine.
Takođe, obojica sagovornika u publici očekuju stare fanove ali i one koji su vršnjaci njihovih ranijih hitova.
- Kao bend, mi imamo sreću da na koncertima publika peva naše pesme, iako se mnogi nisu ni rodili kada je izašao prvi album „Krv i led”, kaže Uroš.
- Večeras u publici biće puno naših ortaka, vršnjaka i prijatelja. Oni će biti na balkonu, dok će mlađa publika biti u prvim „borbenim i koncertnim redovima”, dobro raspoložena i gladna nas i naše muzike. Baš zbog prijatelja i zbog toga što je Kragujevac naš grad imamo posebnu odgovornost i pristup koncertu. Prijatelji i vršnjaci znaju sve stare hitove, ali su zainteresovani da čuju i nove pesme. Svi se znamo čitavog života. To je naša publika koja nas lično pznaje i zna sve naše faze. Oni su ujedno i neka vrsta kritike, ali one prave, dobronamerne, ne zlurade, potvrđuje pevač benda Zvonko Pantović Čipi.
Na ovom albumu potpuno je zadovoljan tekstovima.
- Baš su izbrušeni. Ranije mi se uvek činilo da nešto nedostaje. Neke pesme delovale su mi „jače”, druge, pak „slabije”. Sada sam zadovoljan, ali baš potpuno onim što sam uradio za ovaj album. Svaki tekst je bukvalno „izašao” iz mene. Svaka pesma bi po meni mogla da bude A1 i svaka numera potencijalni hit, tvrdi Čipi.
To veče, petka, 13. u „Sinemi” nema igla gde da padne. Mlade snage na ogradi oko bine, stara garda na galeriji.
U bekstejdžu „kuva”. Svi svraćaju da se jave, pozdrave, popiju piće... Blicevi samo svićkaju. Atmosfera prava, prijatna, drugarska, rokersko porodična.
Zvezde večeri najavljuje Mića Turčin. Kako on reče: „I najpoznatija i najlepša duga, plava kosa Erdoglije”, na scenu skoči Čipi i zavlada euforija u publici. „Osvajači” grunuše, masa krete da peva svaki stih sa njima.
- Dobro veče narode moj, dobro je ponovo biti kući, otpozdravi Čipi publici, pa krete da slaže red starih, red novih pesama, po proverenoj koncertnoj dramaturgiji. Odjeknu „Duša kad izneveri”. Publika u transu. Čipi „pusti glas” i podseti nas sve na ona stara, dobra vremena kada je Kragujevac zbog njihovog muziciranja bio rokerska metropola u ondašnjoj Jugoslaviji, a kamoli u današoj Srbiji. Idu redom stihovi: „Kada hladne krenu struje”, „Nikada više, s tobom”, „O, o, o, ovo ću pevati ponovo”, „Krv i led”... Odjekuje „Sve ni donosi to”, pa nova „Podigni glas, jednom za nas, podigni glas, ne čekaj spas”. Opet „klasika”: „Zadnji je čas do potopa” i „Jedna me devojka neće”. Peva Čipi a sa njim i čitava „Sinema”. Pa, opet malo „Oglas” a onda „padanje na teme”. Poteče „votka u venama” pa usledi katarza na stihove „oči mi, tope se”. Nema zabušavanja ni na sceni ali ni oko nje u publici.
- Hoćemo još?! Moramo, najavi Čipi bis.
Kragujevac se zaželeo „Osvajača”. Očigledno i oni njega. Kao rezultat toga je još jedan vanredan koncertu u subotu, 21. februara na istom mestu.
Šuška se da već nema karata. Na pravi način „Osvajači” su se muzički, moćno „vratili svojoj kući”.
Zoran MIŠIĆ

Izvor korzo.teklareka.com


Ne baš na ogradi ali vrlo blizu:boast:
Dosta dobar koncert yes3

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Negde sam pročitao da će novi album biti u pop folk fazonu znači Vino crveno i tako to....:dntknw:

Zato su Čipi i Uroš prvi gitarista benda osnovali Čipi i Industriju, koja bi takođe uskoro trebala da izbaci album koji će zaista stilski potsećati na prva dva albuma Osvajača. Za sada je urađen i jedan spot....

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top