OSUJEĆEN PODMUKLI PLAN Hrvati pokušali da krišom prebace migrante u Srbiju preko Dunava

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
OSUJEĆEN PODMUKLI PLAN Hrvati pokušali da krišom prebace migrante u Srbiju preko Dunava
BlicOline
Hrvatska policija pokušala je noćas da krišom prebaci u Srbiju grupu migranata preko Šarengradske ade na Dunavu u blizini Bačke Palanke, saznje "Blic".

Kako nezvanično sazanjemo, srpska policija je uspela da spreči prebacivanje grupe žene i dece na našu teritoriju. U ovoj akciji korišćeni su čamci sa reflektorima i rotacijama.



Izvor "Blica" navodi da procene ukazuju da će Hrvatska nastaviti sa grupisanjem izbeglica u tom reonu, zbog čega će sa srpske strane biti preduzete neophodne mere. Srpska policija konstantno nadgleda taj deo granice na Dunavu.

- Prema operativnim saznjima, na tom potezu se sa Hrvatske strane nalazi oko 3.500 izgeblica, uglavnom žena i dece, koje će pokušati da prebace u Srbiju tokom noći - navodi naš izvor.



Hrvati preuveličavaju broj izbeglica
670452_migranti-grcka-turska01reutersfoto-reuters_ff.jpg


Hrvatska poslednjih dana namerno preuveličava broj izbeglica koje u njihovu zemlju ulaze iz Srbije kako bi dodatno povećali tenzije u odnosima sa Beogradom.

Tako je objavljeno da je u samo u sredu "u Hrvatsku ušlo 8.750 izbeglica", kao i da se "najveći priliv i dalje se očekuje na području Tovarnika i Iloka".

S druge strane, naše pogranične vlasti imaju podatak da je u sredu do 14. časova u Hrvatsku ušlo nešto manje od 3.000 izbeglica, što je tri puta manje od cifre koju navode vlasti u Hrvatskoj
 
Natrag
Top