Ostavka ministarke sporta

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Ostavka ministarke sporta
[/h] Izvor: B92

Beograd -- Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković podneće ostavku posle imenovanja za generalnog direktora Direktorata za demokratiju Saveta Evrope.

11429530804f2bc88641ae4714269210_368x245.jpg
Dosadašnja ministarka će za svoju zamenu predložiti Ivanu Kovačević, jednu od svojih najbližih saradnica, koja je do sada obavljala funkciju državnog sekretara za omladinu.
"Generalni direktorat za demokratiju je jedno od najviših tela Saveta Evrope. On objedinjuje politička pitanja, regionalne politike kroz Kongres lokalnih i regionalnih uprava, obrazovanje, omladinu i sport", navodi se u saopštenju dosadašnje ministarke.

Ona je rekla da je ovo imenovanje za nju lično čast i " za celu Srbiju i za Ujedinjene regione Srbije, kojima pripadam i kojima ću pripadati".

"Sa tog mesta učiniću sve što mogu da pomognem našoj zemlji da što brže i što uspešnije prođe putem evropskih integracija. Takođe, moći ću da nastavim da se bavim decentralizacijom i lokalnom politikom, što URS već uspešno radi kod nas. Namera mi je da se nakon mandata vratim u Srbiju i da sa znanjem, iskustvom i kontaktima stečenim na novoj dužnosti pomognem našoj zemlji", ocenjuje se u saopštenju.

Ona je najavila da će zbog preuzimanja nove dužnosti ostavku uputiti premijeru i Skupštini Srbije .

 
Natrag
Top