Ostaćemo prijatelji???

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Neki to nazivaju „civilizovanim raskidima“. Bez drame (sigurno ne i bez unutrašnje drame) i zajedničkim stavom i namerom: „Ostaćemo prijatelji“.


Prijateljstvo posle ljubavi – šarena laža ili ne?
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Ne uvek. Ponekad je to stvarno moguce, mada vrlo retko. I samo onda kad raskid prodje bez teskih reci, uvreda, kulturno i civilizovano.
Cak mislim da je to pre moguce posle braka, nego posle veze.
 
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Slažem se da je moguće u retkium sluajevima,npr. kod mene to uopšte nije moguće....što se veze tiče,a što se tiče braka u suštini je moguće ali to je prevashodno zbog dece,mada i to ne mora značiti.
 
Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Ana! Mislim da je ova tvoja tema dobro opevana u jednoj narodnoj pesmi "Kad ljubav jednom prođe",a reči idu ovako:

kad ljubav jednom prođe
i suze najave kraj
kajanje pomoć neće
povratka nema znaj
.......

Nema više prijateljstva,dok traje trajalo je,kad prođe tu je priči kraj.Malo je raskida koji prolaze bez drame i obostrano teških reči.Pametnije je započeti novu životnu priču nego se vraćati na staru.Juče sam dobio msn poruku opd jedne prijateljice sa jednog foruma,koja je par puta raskidala vezu i ponovo se mirila sa bivšim (na njegovu incijativu i molbu,9 godina su bili u šemi).Svaki novi početak veze im je bio ok,ali je vremenom veza postajala nepodnošljiva.Raskinuli su pre 2 dana uz šamare koje joj je nalupao.Mislim da prijateljstvo posle ljubavi nije moguće i da je itekakva šarena laža,a dokaz za to je moja prijateljica,koja je zadržavala prijateljski odnos sa bivšim,prošla je tako kako je prošla,hvala Bogu da nije gore.
 
Član
Učlanjen(a)
12.10.2009
Poruka
72
Jako su retki svetli primeri ... evo jednog od mog prijatelja.

Moj prijatelj (inače svetli dobrica) je nakon svake raskinute veze ostao u prijateljskim al samo prijateljskim sa svakom svojom bivšom (a kako je koju novu upoznavao tako ih je upoznavao i sa bivšima) te ih je kad se ženio sa svojom konačnom izabranicom, sve svoje bivše (njih 6) pozvao u svatove ... bivše su bile najveselije jer je konačno našao onu koja će ga zauzdati a mladoj je najviše bilo žao što nije imala šest kuma.

Ovo je ipak za Riplijevu rubriku ili za Zonu sumraka ali je ipak stvarnost. :)
 
Natrag
Top