Organizatori Parade ponosa: Dolaze gosti iz celog sveta

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Organizatori Parade ponosa: Dolaze gosti iz celog sveta
01.09.2009. 12:10

Organizacioni odbor Parade ponosa 2009. godine saopštio je danas da manifestaciju koja je najavljena za 20. septembar u Beogradu podržavaju mnogobrojne međunarodne institucije i organizacije za ljudska prava i da stižu i najave gostiju iz sveta.

Zbog najave dolaska i podrške lezbejki i gejeva i aktivista za ljudska prava iz raznih država, Organizacioni odbor Parade ponosa je najavio da će o tome obavestiti ambasade zemalja čiji državljani stižu u Beogradi zatražiti zajednički rad na maksimalnoj bezbednost posetilaca.
Takođe, organizatori će precizna bezbednosna uputstva, dostaviti svim učesnicima skupa kako bi Povorka ponosa prošla u najboljem mogućem redu i sigurnost bila na najvišem nivou, piše u saopštenju.
Navodi se da su ILGA Europe (Evropska gej-lezbejska asocijacija), InterPride (Međunarodna asocijacija Prajd koordinatora), ILGCN (Međunarodna gej-lezbejska kulturna mreža), Slavic & Moscow Pride - samo neke od inostranih organizacija koje su podržale beogradsku manifestaciju.
Manifestacija Parada ponosa biće održana pod sloganom "Vreme je za ravnopravnost", a kako se navode organizatori, ukazaće na položaj jedne marginalizovane i diskriminisane društvene grupe u Srbiji.
Navodi se da više od 60 nevladinih organizacija iz cele Srbije podržava ideju održavanja te manifestacije.
Iz regiona je ranije stigla podrška od zagrebačkog Pride-a, Ženske Alijanse Makedonija, sarajevskog Udruženja Q, LGBT grupe Iskorak i lezbejske organizacije Kontra iz Hrvatske.

Izvor: Blic

wacko2
 
Natrag
Top