Optuženik: Marihuanom sam liječio hemoroide

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Optuženik: Marihuanom sam liječio hemoroide

Danas.hr 02.05.2011.

0478007.48.jpg

'Koristio sam lijekove koje mi je propisao liječnik, ali ništa nije imalo učinka, pa sam problem pokušao riješiti na ovaj način', kazao je na Županijskom sudu u Zadru 55-godišnji N.R., koji je na sudu završio jer je zasadio stabljiku marihuane.

Optuženi je Sukošanin na sudu iznio krajnje zanimljivu obranu: tvrdi da je marihuanu koristio u terapijske svrhe, odnosno da je od osušenih listova, koje je miješao s maslinovim uljem, pravio smjesu kojom je liječio hemoroide!

Konoplju je posadio, kazao je, kako marihuanu ne bi morao kupovati na ulici jer mu je to s obzirom na njegova primanja bilo preskupo.

Optuženikov odvjetnik Gordan Nižić Sudskom vijeću je pak predao časopis Svjetlost iz travnja ove godine, u kojemu je objavljen razgovor s Rickom Simpsonom, autorom filma Bijeg od lijeka, naslova 'Konoplja, od lijeka protiv raka do održive ekonomije', te još dva članka 'Konoplja-nizozemska priča: Cannabis-legalni lijek' i 'Istraživanja i iskustva s konopljom u Hrvatskoj'.

Nakon kratkog vijećanja suđenje je odgođeno, a optuženi će na iduće ročište morati donijeti svu liječničku dokumentaciju vezanu uz povijest bolesti, probleme i terapije koje je koristio, piše Slobodna Dalmacija.

Zanimljivo je napomenuti da je prije dvije godine Vrhovni sud RH napravio presedan presudivši u korist optuženika koji se branio od sličlnih optužbi, kazavši da mu marihuana pomaže u otklanjanju simptoma PTSP-a.

Natrag