Optuženi negiraju odgovornost za svirepo ubistvo Smaila Tarića

LEGEND
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poruka
17.932
glava-v.jpg


Dvojica optuženih za svirepo ubistvo Smaila Tarića iz Malog Zvornika, u avgustu prošle godine, negirali su danas, na početku suđenja, da su ubili Tarića.

Iznoseći odbranu u Okružnom sudu u Beogradu, Velibor Bakić (25) i Miloš Rašić (25) izjavili su da nemaju nikakve veze s tim ubisvom, dok je Tarićeva bivša devojka Danica Todorović priznala da je u svom stanu skrivala kilogram eksploziva koji je on nameravao da proda Bakiću. Prema optužnici, Bakić i Rašić namamili su Tarića u Karađorđev park pored Veterinarskog fakulteta, u noći između 18. i 19. avgusta prošle godine, gde mu je Bakić sa nekoliko udaraca mačetom odrubio glavu.

Obdukcijom je utvrđeno da je Tarić bio živ kada je Bakić poslednji put zamahnuo sečivom i otkinuo mu glavu. Tarićevo telo optuženi su zapalili, kao i mačete kojima je počinjeno ubistvo.
U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji za nedozvoljeno držanje dva pištolja, zbog kojih je Bakić bio u pritvoru.
Odbacujući sve navode optužnice, Bakić je naveo da on i Rašić sa "tim okrutnim zločinom nemaju veze" i da je optužnica "u domenu naučne fantastike".

Autor: Tanjug | 14.09.2009. - 18:45
 
Natrag
Top