Optužen policajac batinaš!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
BEOGRAD 18. 11. 2010
Press


Optužen policajac batinaš!




Tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv policajca Z. Đ. (37), koji je 31. oktobra tukao i nožem sekao B. G. (17), navijača Rada. Policajcu ukinut pritvor, preti mu kazna do osam godina zatvora
1
NAVIJAC.jpg


Preživeo neviđenu torturu...
B.G. posle zlostavljanja u „marici"



Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče optužnicu protiv policajca Z. Đ. (37), koji je 31. oktobra brutalno pretukao i izbo nožem B. G. (17), navijača FK „Rad"! Policajac je optužen za zlostavljanje i mučenje i preti mu kazna do osam godina zatvora. Posle podizanja optužnice, policajcu je ukinut pritvor.Ž. G., otac izbodenog mladića, kaže za Press da je zadovoljan što je brzo podignuta optužnica, ali da je šokiran što je policajac pušten na slobodu.
Mladić se još oporavlja
- Znam da je podignuta optužnica i da će suđenje početi vrlo brzo. Istražni organi brzo su reagovali. Međutim, ne mogu da shvatim da puste na slobodu čoveka koji je unakazio moje dete - kaže Ž. G., i dodaje:
- Sudski veštak je utvrdio da je u trenutku dok je ubadao mog sina policajac bio uračunljiv i svestan svog dela. Povrede mog sina još uvek nisu zarasle, a i psihički je pukao. Pre nekoliko dana plakao je dva sata bez razloga. Nismo mogli da ga smirimo! Vodio sam ga kod psihologa na VMA. Dva puta je bio na razgovoru zbog onoga što mu je policajac uradio. Eto, tog čoveka sada su pustili iz pritvora!
B. G. iz Kumodraža pretučen je i izboden 31. oktobra, neposredno pred početak fudbalske utakmice Rad - Vojvodina na Banjici. Mladić je tada ispričao da su ga dvojica policajaca ubacila u beli policijski kombi i bacila na pod, posle čega je počela desetominutna tortura.
- Ležao sam na stomaku, između nogu policajaca. Čuo sam da jedan policajac viče: „Daj nož! Daj nož". Nisam znao šta hoće i malo sam okrenuo glavu da vidim šta se dešava. Video sam „skakavac" sa crvenom drškom. Neko me je zgrabio za kosu i povukao. Policajac je počeo da viče na mene: „Sad ću oči da ti jedem!" Mislio sam da hoće da me uplaši, ali sam onda osetio kako mi vuče uvo i seče ga - pričao je mladić.
Policajac sve priznao
On je rekao je da je posle toga nekoliko puta osetio kako mu nož prislanjaju na leđa i kako ga bockaju.
- Kombi se sve vreme kretao. Ne znam gde su me sve vozili, a onda sam osetio da me je ubo u butinu. Rana je mnogo krvarila, pa sam čuo kako neko pita: „Šta ćemo sad sa njim?", a drugi mu je odgovorio: „Vozi na groblje!" - priča B. G., i dodaje da su ga naglavačke izbacili iz kombija.
- Bacili su me u neki žbun. Onaj policajac koji me je sekao nožem šutnuo me je i viknuo: „Trči! Trči!" Pokušao sam da bežim, ali nisam mogao jer me je noga užasno bolela - izjavio je tada B. G. Mladiću su lekari na VMA konstatovali posekotinu na levom uhu, duboku ubodnu ranu na levoj butini, hematom na leđima i više manjih posekotina po telu od noža.
Dva dana nakon ovog događaja i posle prijave mladićevog oca, policajac je uhapšen. Na saslušanju je osumnjičeni policajac, inače starešina u policijskoj brigadi, priznao da je nožem ubo maloletnika, a saslušani su i ostali pripadnici patrole koji su takođe potvrdili da je Z. Đ. skakavcem prvo posekao B. G.
Posle saslušanja pred istražnim sudijom slučaj je predat tužilaštvu, koje je juče podiglo optužnicu protiv policajca za krivično delo zlostavljanja i mučenja, za koje je predviđena kazna do osam godina zatvora.
(M. D. - M. S.)
 
Natrag
Top