Opremili vikendicu vrednu 200.000 evra

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Odmaralište „Tržnice“ na Ribarcu


Opremili vikendicu vrednu 200.000 evra


Izvor: Blic Ana Lalić, Hana Dunđerov | 11. 05. 2011. - 00:02h | Foto: S. Vojnović

NOVI SAD - Dok se Novosađani i pijačari svakodnevno bore sa rupama i lošim uslovima na Ribljoj pijaci u centru grada, JKP “Tržnica” uložila je nekoliko desetina hiljada evra na uređivanje svoje vikendice na Ribarcu. Renovirani objekat, sa dva apartmana, kuhinjom i dnevnim boravkom namenjen je “za potrebe Upravnog odbora”, ali i za “rekreaciju i odmor zaposlenih”.

141185_nsvikendica01_f.jpg


Renoviranje objekta, kao i opremanje spavaćih soba, kuhinje, kupatila i dnevnog boravka u prizemlju kuće trajalo je mesecima, a u radove je uloženo, kažu u Tržnici, “par desetina hiljada evra”. Krajem aprila u vikendicu na Ribarcu je unet i escajg, a potom je u njoj održan i prvi sastanak Upravnog odbora ovog javnog preduzeća.

Bajić: Nije na prodaju

Bez obzira na to što je i sam procenio da iza ulaganja u objekat stoji mudra investicija na kojoj bi “Tržnica” mogla prihodovati, Bajić je zasada negirao mogućnost prodaje renoviranog objekta.
- Tržnica zasada nema takve namere. Ukoliko to preduzeću bude nekada neophodno, Upravni odbor će odlučiti o tome - rekao je Bajić.


site=yublicrs&targetsite=yublicrs&AdSize=468x60&subcat=infonew&PagePos=2

- U pitanju je objekat koji je “Tržnica” kupila još 1994. godine, za vreme tadašnjeg direktora. Procenili smo da, ukoliko već imamo objekat koji je vredan 10.000-15.000 evra, da treba u njega da uložimo par desetina hiljada evra i time dobijemo znatno vredniju nekretninu - objašnjava ovu investiciju direktor “Tržnice” Dušan Bajić.

Mada ne precizirajući koliko je novca tačno uloženo u radove, Bajić je procenio da kuća na Ribarcu u trenutnom stanju vredi celih 200.000 evra. Prema Bajićevim rečima, donji sprat kuće biće korišćen za potrebe Upravnog odbora ovog preduzeća, dok je sprat dat na korišćenje sindikatu.


- Objekat je namenjen za rekreaciju i odmor naših radnika, koji već od 14. maja mogu da borave u njemu. Radnicima su na raspolaganju dva poluapartmana na gornjem spratu, uz upotrebu zajedničke kuhinje, tako da u kući mogu da borave dve porodice istovremeno. Sam smeštaj je besplatan, a maksimalna dužina boravka u kući je šest dana - kaže Boban Krišanović iz Sindikata JKP “Tržnica”. On zasada nije mogao da precizira koliko zaposlenih u Tržnici planira da iskoristi povoljnost koju im firma nudi. Pošto u ovom javnom preduzeću mahom rade Novosađani, mogućnost da nedelju dana provedu na Ribarcu koji je deo grada, mnogi od njih smatraju nelogičnom.


- Razumeo bih da je u pitanju odmaralište na Fruškoj gori ili nekoj planini, ali mi je potpuno besmisleno da ja sa Limana odlazim “na odmor” na Ribarac, u koji praktično gledam sa prozora - kaže jedan od radnika “Tržnice”, napominjući da većina kolega deli njegovo mišljenje.


- Besplatan smeštaj imamo i u svojim stanovima, na Dunav možemo kad hoćemo, a hranu svakako moramo kupovati i tamo i ovde. Prema tome, mislim da je taj objekat renoviran iz nekih drugih motiva, a ne iz ljubavi uprave prema zaposlenima - zaključuje naš sagovornik.
 
Top