Opra Vinfri najmoćnija slavna ličnost!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
30. 06. 2010
PRESS


Opra Vinfri najmoćnija slavna ličnost!


Američka televizijska autorka Opra Vinfri (56), koja je prošle godine zaradila 315 miliona dolara, proglašena je za najmoćniju slavnu ličnost na svetu! Opra je sa trona najmoćnijih skinula prošlogodišnju pobednicu Anđelinu Džoli, koja se sada nalazi na 18. mestu godišnje liste magazina „Forbs"

2203-reuter.jpg


Zaradila 315 miliona...
Opra Vinfri


Ovo je četvrti put da je Vinfrijeva proglašena za najuticajniju javnu ličnost, a kriterijumi po kojima magazin sastavlja listu jesu zarada i broj pojavljivanja u društvu i štampanom i elektronskom mediju. Voditeljka je najavila da će iduće godine pokrenuti sopstvenu TV mrežu.
Na listi za 2010. godinu drugo mesto zauzela je Bijonse Nouls, a treće sineasta Džejms Kameron. Pevačica je zaradila 87 miliona dolara, a režiser „Avatara" 210 miliona dolara, ali po kriterijumima časopisa on je manje moćan od nje.
Novo ime na listi je ekstravagantna pevačica Lejdi Gaga, koja je zauzela četvrto mesto sa zaradom od 62 miliona. Za njom slede kralj golfa Tajger Vuds (105 miliona) i Britni Spirs (64 miliona). Posle posrnule pop princeze na listi najmoćnijih su U2, Sandra Bulok, Džoni Dep i Madona, koja je sa prošlogodišnjeg trećeg mesta pala na deseto.
Među prvih deset na Forbsovoj listi skoro svi su Amerikanci, izuzev Kamerona, koji je Kanađanin i irskih rokera U2. Pri kraju liste je jedina Ruskinja - teniserka Marija Šarapova.

(AG.)





 
Natrag
Top