Opljačkali nakit vredan 7,5 miliona!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
BEOGRAD 23. 11. 2010
Press

Opljačkali nakit vredan 7,5 miliona!





Dvojica naoružanih pljačkaša upala u zlataru „Gold fiš" u ulici Vojvode Stepe u Beogradu i ukrala dva kilograma zlatnog i tri kilograma srebrnog nakita
1
1302-Luka-Trajkovic-1.jpg

Mesto pljačke...Zlatara „Gold fiš" u ulici Vojvode Stepe

Dvojica naoružanih razbojnika upala su juče u zlatarsku radnju „Gold fiš" u ulici Vojvode Stepe u Beogradu i odnela dva kilograma zlatnog i tri kilograma srebrnog nakita! Pljačkaši su sa plenom vrednim 7,5 miliona dinara pobegli skuterom!Kako Press saznaje od izvora bliskog istrazi, dvojica razbojnika su se oko 10 sati dovezla skuterom iz pravca voždovačke crkve, polukružno se okrenuli nasred ulice i parkirali na trotoaru u blizini zlatare.
- Dvojica mladića nosila su motociklističke kacige. Čim su parkirali skuter ispred izloga susedne radnje, ušli su u zlataru. Izvadili su pištolje i naredili dvojici radnika, koji su se nalazili u delu iza pulta i koji služi kao radionica, da legnu na pod - kaže Pressov sagovornik i dodaje:
- Dok su radnici ležali, razbojnici su uzimali nakit iz staklene vitrine i stavljali ga u torbu koju su doneli sa sobom. Prema izjavi radnika, razbojnici su se u radnji zadržali nešto duže, možda oko pet minuta, a pored zlatnog i srebrnog nakita koji su uzeli, tražili su i novac. Jedan razbojnik je uperio pištolj u radnike na zemlji i tražio novac, ali su mu oni rekli da nema pazara jer nisu imali nijednu mušteriju.
U policiji kažu da su posle pljačke dvojica razbojnika sa plenom istrčala iz radnje, sela na skuter i pobegla prema Trošarini.
- Prema izjavi prolaznika, znamo da su pljačkaši bežali ulicom vojvode Stepe, prema Banjici, ali su onda skuterom skrenuli ulevo u Nikšićku ulicu. Čim je motocikl skrenuo, jedan razbojnik je sišao sa njega i nastavio bekstvo pešice, dok je drugi na skuteru pobegao prema Kumodraškoj ulici - rekli su nam u policiji i dodali:
- Razbojnici su iz zlatare „Gold fiš„ uzeli dva kilograma zlatnog i oko tri kilograma srebrnog nakita. Vrednost ukradenog nakita je prema izjavi vlasnika radnje oko 7,5 miliona dinara.
2
1301-Todorovic-Marko-2.jpg

Posle pljačke razbojnici su pobegli skuterom u pravcu Trošarine ... Izvor iz istrage

Radnici iz okolnih radnji nisu ni znali da se na samo nekoliko metara od njih odigrala pljačka.- Video sam kada je prošao skuter. Pomislio sam ko je lud da sada vozi motor kad pljušti kiša. Parkirao se pred izlog susedne radnje. Nisam obraćao pažnju gde su ušla dvojica motociklista. Posle nekoliko minuta čulo se kako pale motor i odlaze - rekao je radnik iz obližnje radnje.
Samo sat i po posle pljačke na Voždovcu opljačkana je banka u Žarkovu. Dvojica razbojnika opljačkala su oko 11.30 časova ekspozituru EFG banke u Trgovačkoj ulici. Dvojica pljačkaša su ušla u banku i dok je razbojnik naoružan pištoljem naredio radnicima im da mu predaju novac, drugi je stajao na vratima . Posle dva minuta pljačkaši su pobegli prema ulici Poručnika Spasića i Mašare.
M. STOJADINOVIĆ
 
Natrag
Top